'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Καίει Παπακωνσταντίνου η εισήγηση του Αρείου Πάγου – Στείλτε τον στο Ειδικό Δικαστήριο



Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο, την παραπομπή του πρώην υπουργού στον Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλυπτόταν θεωρητικά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος προβλέπει ότι τα αδικήματα εξαείφονται εφόσον παρέλθουν δύο τακτικές βουλευτικές σύνοδοι, από την πρώτη περίοδο μετά την τέλεση του αδικήματος.
Ο εισαγγελέας πράττοντας το αυτονόητο, επεφάνθη ότι η σύνοδος της ΙΔ Περιόδου (Μάιος-Ιούνιος 2012) δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι «αντικειμενικώς ήταν αδύνατον η Βουλή να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Έτσι, ο κ. Κανελλόπουλος, έκρινε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.
 http://www.koutipandoras.gr/47311

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου