'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Καλά τα λένε οι Γερμανοί αλλά μόνο για τον εαυτό τους


Αύξηση μισθών, μείωση φόρων και ενίσχυση επενδύσεων. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που προτείνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προκειμένου να μειωθεί το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.
Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, έπραξαν ακριβώς το αντόθετο. Μειώσεις μισθών, αύξηση φόρων και απουσία κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας. Παρά το γεγονός οτι η συνταγή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η γενναία αύξηση των μισθών, θα οδηγήσει στο να έχουν οι Γερμανοί περισσότερα στην τσέπη τους και επομένως να ξοδεύουν περισσότερα. Η μείωση των φόρων θα οδηγήσει στην αύξηση του καθαρού εισοδήματος και θα τονώσει τη ζήτηση. Κιαι η τρίτη πρόταση για αύξηση των επενδύσεων θα μεγεθύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Τώρα για ποιο λόγο η κα Μέρκελ επιμένει σε τόσο σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα είναι κάτι που μόνο η ίδια γνωρίζει, τόσο ως προς τη σκοπιμότητα, όσο και ως προς το αποτέλεσμα.
 http://www.koutipandoras.gr/47082

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου