'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

40 ΧΛΜ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΒΟΡΑ ΣΕ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»!


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 40 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝ.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
Ένα νέο, ειδικό φορέα, «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα» εφοπλιστών, διαχειριστών ακίνητης περιουσίας και κατασκευαστών δημιουργεί η κυβέρνηση προκειμένου να ενταχθεί σε αυτό ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής στον Αργοσαρωνικό Κόλπο (από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο), μήκους 40 χιλιομέτρων και έκτασης 7.000 στρεμμάτων!!!
Η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επισπεύσει την απόδοση των προς «αξιοποίηση» ακινήτων, έχει «στα σκαριά» νομοθέτημα με το οποίο θα ιδρυθεί η νέα εταιρία- φορέας διαχείρησης ακίνητης περιουσίας, υπό την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», η οποία θα λειτουργεί «χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας», ενώ θα διέπεται αποκλειστικά (!) από τους κανονισμούς που θα ορίζονται στο ίδιο το νομοθέτημα!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, σε αυτό θα περιλαμβάνονται τα «φιλέτα» του Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης και οι Αλυκές Αναβύσσου, τα οποία προορίζονται να μετατραπούν σε γήπεδα γκολφ, καζίνο και τα όμοια!

Ένα από τα πρώτα ακίνητα που «θα βγουν στο σφυρί», με διαδικασίες fast-track, είναι το ακίνητο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας , το οποίο εποφθαλμιούν κύκλοι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, οι οποίοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή και, ως κυρίως, τις «απαραίτητες» γι’ αυτούς φοροελαφρύνσεις.
Απάντηση για το ποιοι θα στελεχώσουν την εταιρία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» και ποιοι θα εργαστούν στα έργα, δίνει το ίδιο το νομοθέτημα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών να χορηγήσει άδειες παραμονής και εργασίας (διάρκειας ως και 10 χρόνια!), χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται για τους άλλους αλλοδαπούς που εργάζονται στην Ελλάδα.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης στέλνουν στο καλάθι των αχρήστων όλους τους ως τα τώρα χωροταξικούς και περιβαλλοντολογικούς σχεδιασμούς, ενώ, προκειμένου να αποφευχθούν νομικά εμπόδια από την κείμενη νομοθεσία (το διάταγμα του 2003 καθορίζει αυστηρούς κανόνες προστασίας για την επίμαχη περιοχή του θαλάσσιου μετώπου), ο Νότης Μηταράκης είχε επαφή την περασμένη Τρίτη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ 40 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
ΤΑ 24 ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "NATURA"
Από τα 40 νησιά και βραχονησίδες που εντάσσονται στα πλάνα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τα 24 υπάγονται στο καθεστώς Natura 2000, γεγονός το οποίο προκαλεί την αντίδραση των τοπικών φορέων.
Ασπρονήσι, Ψαθονήσι, Φαρμακονήσι και Διδύμη. Πρόκειται για 4 μικρά νησιά στην ευρύτερη περιοχή της Σύρου που μετά από σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής εντάσσονται στη λίστα με την περιουσία του ελληνικού δημοσίου η οποία τίθεται προς μακρόχρονη ενοικίαση και αξιοποίηση, παρά το γεγονός ότι υπάγονται στο καθεστώς προστασίας της ΕΕ βάσει της περιβαλλοντικής τους αξίας.
Το δημοτικό συμβούλιο της Σύρου εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών. «Δεν διαφωνούμε εξορισμού με τις όποιες πρωτοβουλίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ωστόσο, εναντιωνόμαστε σε μορφές άγριας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας. Αντιδράσεις εκδηλώνονται και από άλλους δήμους, όπως της Τήνου, της Σητείας και της Ζακύνθου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 40 ΝΗΣΙΩΝ!
Παρατίθεται ολόκληρη η λίστα με τα 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, τα οποία η κυβέρνηση θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της «μακρόχρονης ενοικίασης» σε ιδιώτες για τουριστική ή άλλη «αξιοποίηση».
Πρώτα στη λίστα προς εκμετάλλευση-αξιοποίηση είναι τουλάχιστον 25 μικρά νησάκια και βραχονησίδες.
Αναλυτικά η λίστα:
  • Η νήσος Φλέβες με έκταση 1.400 στρέμματα στον Πειραιά. Έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται συχνά ασκήσεις.
  • Τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων στην Εύβοια.
  • Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα
  • Δύο νησιά στη Σητεία απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.
  • Τέσσερα νησιά στην Αλόννησο: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς "αξιοποίηση".
  • Το νησί Αβγό στα Κύθηρα, έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Έχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.
  • Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.
  • Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.
  • Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.
  • Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.
  • Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.
  • Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.
  • Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.
  • Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.
  • Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.
  • Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.
  • Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.
  • Στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.
Σημειώνεται ότι από τα 598 καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή από μοναστήρια.
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου