'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μας δανείζουν δισεκατομμύρια για να αποπληρώνουμε τα χρέη

Το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των Μνημονίων είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει το HOT DOC και το www.koutipandoras.gr, μέσω στοιχειοθετημένων και εμπεριστατωμένων ρεπορτάζ.
Οι ξένοι δανείζουν στη χώρα μας χρήματα με αντάλλαγμα σκληρά οικονομικά μέτρα τα οποία βυθίζουν την ελληνική οικονομία στην ύφεση και την ελληνική κοινωνία στο τέλμα. Η συνταγή διάσωσης της χώρας αποτελεί στην πράξη συνταγή θανάτου για την ελληνική οικονομία. Τα δάνεια δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και εξυπηρέτησης των δανείων . Τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας συρρικνώνονται με αποτέλεσμα ότι χρήματα λαμβάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις απλά να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση της αποπληρωμής των τόκων των δανείων. Δίχως, να είναι ορατό κανένα σημείο εξόδου από την οικονομική κρίση.

Τα στοιχεία του ψηφισθέντος προϋπολογισμού της Βουλής για το 2013 αποτελούν αδιάσειστο μάρτυρα. Οι δαπάνες για την εξόφληση βραχυπρόθεσμων τίτλων του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από 33,395 δισ. ευρώ το 2011, ανήλθαν σε 43,607 δισ. ευρώ για το 2012, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι θα εκτοξευθούν σε 40 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα οι δαπάνες για την αποπληρωμή των τόκων του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμώνται στο 6% του ΑΕΠ για το 2012 και σε 4,9% για το 2013. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο πακτωλός δισεκατομμυρίων που εισρέουν στη χώρα μας στο μόνο που αποσκοπεί είναι στο να αποπληρωθούν οι τόκοι των δανείων, ενώ παράλληλα λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής αφήνουν πίσω καμένη γη.
Η Ελλάδα, από το δεύτερο πακέτο δανειακής στήριξης ύψους 109,1 δισ. ευρώ έχει λάβει μέχρι στιγμής μέσω δανείων 39,4 δισ. ευρώ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και να εκταμιευθεί όπως όλα δείχνουν η νέα δόση, απλά θα δώσει μικρή παράταση ζωής στην ήδη πεθαμένη ελληνική οικονομία. Η αλλαγή πολιτικής και επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των Μνημονίων κρίνεται επιβεβλημένη και οι αριθμοί πλέον αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.
 http://www.koutipandoras.gr/?p=28834

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου