'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΔΕΝΔΙΑ!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!
Για σύλληψη φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνει λόγο η Πρυτανεία του ΑΠΘ, δηλώνοντας ότι οι πρυτανικές Αρχές «θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο».
«Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με λύπη τους ενημερώνουν ότι η ειρηνική, κατά τα άλλα, πορεία κατά την επέτειο της 17 Νοέμβρη, σκιάστηκε από θλιβερά γεγονότα που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα.
»Συγκεκριμένα και με αφορμή βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας, από ακραίες ομάδες στα όρια του πανεπιστημιακού χώρου, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν, με σκοπό την καταστολή.
Η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να κτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


ΣΥΡΙΖΑ: «Μνημείο αυταρχισμού»
Έντονη είναι και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα: «Η χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και ασέβειας του κράτους απέναντι στην ιστορική μέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
»Η μνημονιακή κυβέρνηση, έχοντας αφήσει τα πανεπιστήμια της χώρας διαλυμένα και υποχρηματοδοτούμενα, επιλέγει να ασχοληθεί με αυτά μόνο όταν σκοπεύει να επιτεθεί μέσω των δυνάμεων της αστυνομίας σε ειρηνικές διαδηλώσεις του φοιτητικού κινήματος για να καταστείλλει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή και η πάλη ενάντια στον αυταρχισμό».
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου