'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Χίλιοι δίχως φως κάθε μέρα!

Ανατριχίλα προκάλεσε η είδηση που αποκάλυψε μια ακόμη πτυχή του σκοτεινού προσώπου της μνημονιακής Ελλάδας: Η ΔΕΗ προχωρά κάθε μέρα σε περίπου 1.000 διακοπές της παροχής ρεύματος λόγω χρέους – κάπου 30.000 το μήνα!

Τριάντα χιλιάδες νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις, πάνω δηλαδή από 100.000 άνθρωποι, μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα του 2012! Κάθε μήνα!
Όπως ακριβώς στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, μισόν αιώνα πίσω, ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει το ρεύμα και του το κόβουν. 
Μόνο που τώρα η ζωή είναι έτσι οργανωμένη πάνω στη βάση του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε είναι ασύγκριτα πιο δύσκολο από τότε να επιβιώσει κανείς. 
Τότε οι οικογένειες μαγείρευαν με γκαζιέρες όταν τους έκοβαν το ρεύμα, φωτίζονταν με λάμπες πετρελαίου, ζεσταίνονταν με μαγκάλι, θέρμαιναν νερό για μπάνιο στο πλυσταριό σε καζάνι ή σε μεγάλες κατσαρόλες πάνω στη γκαζιέρα ή στη σόμπα, αν υπήρχε. Σήμερα;
Το ζήτημα δεν είναι μόνο ή κυρίως η κοινωνική αναλγησία της ΔΕΗ, η οποία κόβει αδίστακτα το ρεύμα σε όποιον δεν έχει λεφτά για να πληρώσει το λογαριασμό του. 
Το σημαντικότερο είναι ο βαθμός της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που τον έχουν οδηγήσει τα Μνημόνια των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά με τους Γερμανούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αυτονόητο είναι ότι όταν η χώρα έχει 1.250.000 ανέργους, όχι μόνο εκατό και διακόσιες χιλιάδες, αλλά και πεντακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος ενός από τα θεμελιωδέστερα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού. Σκεφθείτε δε τι έχει να γίνει όταν η ΔΕΗ κάνει και τις …αυξήσεις που έχει εξαγγείλει!

ανάρτηση από prin 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου