'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ!
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ! 
Την «αυστηρά απόρρητη» έκθεση της τρόικας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στην οποία αναφέρεται ότι το πρόγραμμα στήριξης της χώρας έχει εκτροχιαστεί πλήρως, αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Πρόκειται για τη 10σέλιδη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, βάσει της οποίας προκύπτει πως η ύφεση που θα δημιουργηθεί από τη δρακόντεια πολιτική λιτότητας θα είναι τόσο βαθιά που δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα του χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Επιπλέον, υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.
Προειδοποιεί επίσης ότι δύο από τις τρεις βασικές αρχές του νέου προγράμματος είναι αυτοαναιρούμενες. Επισημαίνει ότι η λιτότητα θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους, με παράλληλη σημαντική αποδυνάμωση της οικονομίας.
Οι F.T. σημειώνουν με βάση όσα αναφέρει η έκθεση: «Η παρατεταμένη οικονομική στήριξη με κατάλληλους όρους από τον θεσμικό τομέα μπορεί να κριθεί απαραίτητη». «Βάσει ενός σεναρίου που περιλαμβάνει η έκθεση, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί πολύ λιγότερο από όσο υπολογίζεται, στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι στόχου για 120% του ΑΕΠ. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πακέτο στήριξης 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ ευρώ που προβλέπει η ευρωζώνη».

«Οι ελληνικές αρχές μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην προσαρμογή της πολιτικής με τον ρυθμό που οραματίζεται το βασικό σενάριο», αναφέρει η έκθεση στο πλαίσιο του απαισιόδοξου σεναρίου και συμπληρώνει: «Ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες μπορεί να αντισταθούν στη μεγαλύτερη ευελιξία των μισθών, η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών ενδεχομένως να συνεχίσει να αντιμετωπίζει σθεναρές αντιδράσεις από τις ομάδες συμφερόντων κι οι μεταρρυθμίσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον ίσως βαλτώσουν από τις γραφειοκρατικές αναβολές».
Επισημαίνεται ότι δεν είναι μόνο το απαισιόδοξο σενάριο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Το βασικό σενάριο για τη χώρα αναφέρει ότι θα χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ στο τέλος της δεκαετίας. Στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει ύφεση και του χρόνου και θα γυρίσει σε ανάπτυξη από το 2014 με ρυθμό 2,3% του ΑΕΠ. Eν συνεχεία, με βάση το συγκεκριμένο σενάριο, η οικονομία θα αναπτύσσεται έως το 2020 με ρυθμό μεταξύ του 2,2% και του 2,9% του ΑΕΠ. Με βάση αυτό το σενάριο, το χρέος υπολογιζόταν στο 129% του ΑΕΠ.
Στο εναλλακτικό σενάριο, η πρόβλεψη είναι ότι η χώρα θα έχει ύφεση 1% το 2013 και το 2014 ανάπτυξη 1,3%. Εν συνεχεία, και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το ΑΕΠ δεν θα αυξηθεί περισσότερο από 2,3%. Σύμφωνα και με τις υπόλοιπες παραδοχές αυτού του σεναρίου, το χρέος το 2020 φτάνει το 159% του ΑΕΠ.
ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ
Η λίστα όσων βγήκαν εκτός πορείας στο ελληνικό πρόγραμμα είναι μεγάλη. Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα στοιχίσει 30 δισ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που αρχικά είχε στόχο 50 δισ. ευρώ τώρα αναβάλλεται για μία 5ετία με στόχο 30 δισ.ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο.
Σύμφωνα με την έρευνα, προβληματισμός υπάρχει και για την ανταλλαγή ομολόγων που αναμένεται να ξεκινήσει στο πλαίσιο του PSI. Οι ιδιώτες καλούνται να ανταλλάξουν τα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα με νέα που έχουν εκδοθεί από το EFSF (30 δισ. ευρώ) και μακροπρόθεσμους τίτλους από το ελληνικό δημόσιο (70 δισ. ευρώ).
Σύμφωνα με την ανάλυση, η διαδικασία δημιουργεί μια ομάδα "προνομιούχων" ομολογιούχων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών όταν η Ελλάδα επιχειρήσει να βγει ξανά στις αγορές. "Είναι αβέβαιο πότε θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές τα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος".
πηγή: www.euro2day.gr
Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου