'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΔΙΑ


Η Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια ταπεινώνεται σε καθημερινή βάση από πολιτικούς, ΜΜΕ και ομάδες πολιτών σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα, υποτίθεται ότι δίνει μια μάχη στην Ευρώπη για να διατηρήσει το κύρος και την αξιοπρέπειά της.
Η μάχη αυτή δύσκολα θα μπορούσε να δοθεί μέσα από τη χώρα. Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πολιτών σε πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών, άσχετα αν ήταν φολκλορικού ή όχι χαρακτήρα, έδειξαν ότι υπάρχει μια πολύ καλή μαγιά ώστε να δημιουργηθεί ισχυρό ρεύμα υπέρ της Ελλάδας.
Ένα ρεύμα που θα μπορούσε να ασκήσει πίεση και στις κυβερνήσεις των δανειστών, αλλά και στα επίσημα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι οι Βρυξέλλες. Όμως, στις Βρυξέλλες, επίσης, υποτίθεται, ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που θα έπρεπε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Πρόκειται για τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτά τα γίδια που εκτός από το να κάνουν μπε, δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους για να διαμαρτυρηθούν απέναντι σε όλο αυτόν τον εξευτελισμό που βομβαρδίζει τη χώρα τους.
Αν εξαιρέσει κάποιος τον Νίκο Χουντή που εμφανίζει κάποια δραστηριότητα, οι υπόλοιποι όχι μόνο κωλοβαράνε ασύστολα, αλλά δε δείχνουν να ενοχλούνται καθόλου από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και, κυρίως, για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες που αφορούν την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για ανθρώπους ανίκανους, διορισμένους από τα κόμματά τους και πιστούς υπηρέτες των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων τους. Επιτρέψτε μου να καταθέσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα, της γελοιότητας και του επιπέδου που κυριαρχεί σε αυτή τη φαρσοκωμωδία του ευρωκοινοβουλίου.

Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Hannes Swoboda, στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου πακέτου της Τρόικας.
Διαβάστε τι είπε αυτός ο απερίγραπτος τύπος: «Ενώ θεωρούμε θετικό το ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αποδεχτεί το πακέτο μέτρων, εμείς, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, εξακολουθούμε να μη συμφωνούμε με τα μέτρα που αυτό περιέχει.
Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον ελληνικό λαό και με τους ειδικούς στην Ελλάδα. Έχουμε, συνεπώς, αποφασίσει να στείλουμε μια εναλλακτική “τρόικα” στην Ελλάδα. Αυτή θα συμπεριλαμβάνει τρία υψηλού επιπέδου και έμπειρα μέλη της Ομάδας μας που θα βρουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για τους ανθρώπους εκεί».
Πρώτον, οι ευρωπαίοι … πασόκοι προσπαθούν να μας τρελάνουν λέγοντας ότι διαφωνούν με τα μέτρα της δανειακής σύμβασης, αλλά χαίρονται που τα ψήφισε η Βουλή. Δηλαδή, λογικά, αν δεν περνούσε η νέα δανειακή σύμβαση οι ευρωπαίοι … πασόκοι θα λυπόντουσαν επειδή δεν ψηφίστηκαν τα μέτρα με τα οποία διαφωνούσαν.
Δεύτερον, δέχονται ότι στην Ελλάδα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή ένα πείραμα και γι’ αυτό το λόγο θα στείλουν «παρατηρητές» για να αξιολογήσουν την εξέλιξή του. Αν ενδιαφερόντουσαν τόσο πολύ για την Ελλάδα, γιατί άραγε δεν τους καλύπτει η ενημέρωση από τους Έλληνες συναδέλφους τους; Μα, επειδή οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν απόλυτα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το ίδιο τους το κόμμα.
Ο παραλογισμός και η κοροϊδία είναι εμφανής. Από τους Έλληνες που συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών και περιμένεις να βοηθήσουν τη χώρα τους, νιώθεις τελικά να κοροϊδεύεσαι πολύ περισσότερο, ακόμη κι από το χοντροκομμένο χιούμορ του τελευταίου κοιλαρά μπυρογερμανού.
Διαβάστε τι δήλωσε για το θέμα η Μαριλένα Κοππά  επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ: «Η στάση αλληλεγγύης της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας, μάς δίνει την ελπίδα ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το συντηρητικό συσχετισμό  δυνάμεων που κυριαρχεί στην Ευρώπη, και θα υιοθετηθούν προτάσεις που δίνουν ουσιαστική απάντηση στη κρίση.
Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, και το πράττει, να τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευση της στο μνημόνιο που ψηφίστηκε την Κυριακή. Γνωρίζουμε όμως όλοι καλά ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η ακραία δημοσιονομική πειθαρχία, όπως έχει φανεί στην πράξη δεν απαντούν αποτελεσματικά στην ύφεση».
Η κορύφωση του παραλογισμού! Η ίδια η ευρωβουλευτής που εκπροσωπεί τους Έλληνες πολίτες στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ δηλώνει ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα συνεχίσουν την ύφεση, υπερασπίζεται την ψήφιση των μέτρων αυτών και βρίσκει ως ένοχο της όλης καταστροφής το «συντηρητικό συσχετισμό  δυνάμεων που κυριαρχεί στην Ευρώπη».
Είναι ξεκάθαρο, μας λέει μαλάκες. Όταν όμως οι Έλληνες ευρωβουλευτές μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, για ποιο λόγο να μη μιλάει για εμάς υποτιμητικά ο Σόιμπλε ή η Bild;
Όταν την Ελλάδα υπερασπίζονται στο ευρωκοινοβούλιο μόνο ο  Nigel Farage και ο Con Bedit, ενώ οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν λουφάξει μέσα στις πλουσιοπάροχες αμοιβές και τα προνόμιά τους, για ποιο λόγο να περιμένω σεβασμό από τον Ολλανδό;
Οι ευθύνες των Ελλήνων ευρωβουλευτών για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα είναι τεράστιες. Αν οι βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνιο στη Βουλή χαρακτηρίζονται προδότες, τότε ο μόνος χαρακτηρισμός που αξίζει στους Έλληνες ευρωβουλευτές είναι λιποτάκτες την ώρα της μάχης (εκτός από γίδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου