'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!



alt 60-70 ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Έληξε με επιτυχία και συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών η συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ασφυκτικό κλοιό μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, που κρατούσαν προκλητική στάση απέναντι στους διαδηλωτές.
Τη συγκέντρωση συνδιοργάνωσαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (τον οποίο μεταξύ άλλων στηρίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καθώς και σειρά άλλων μαζικών Επιτροπών και Κινημάτων.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το αναίτιο κλείσιμο, με κυβερνητική εντολή, των σταθμών του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι, το οποίο ως μόνο λόγο είχε να παρεμποδίσει την προσέλευση διαδηλωτών. Ακόμα χειρότερη υπήρξε η αστυνομική επιχείρηση αδικαιολόγητων και προκλητικών προσαγωγών ανυποψίαστων διαδηλωτών, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα,με συνέπεια οι προσαγωγές πολιτών στην Ασφάλεια να φτάσουν τις 60 - 70. Οι πολίτες αυτοί ακόμα ταλαιπωρούνται στη Γενική Ασφάλεια, χωρίς η τελευταία να έχει ενημερώσει, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα, ούτε τους δικηγόρους τους, για την τύχη τους!

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης η προκλητικότητα των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κυνηγητά διαδηλωτών στους γύρω δρόμους, μέχρι την οδό Πειραιώς, αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών και εκτεταμένη ρήψη χημικών.
Παράλληλα ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρτυρίας ενάντια στο Μνημόνιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσ/νίκη. Τη σύγκέντρωση της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν, περίπου, οι ίδιοι φορείς που διοργάνωσαν και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.



Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 20.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου