'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλικός Τύπος: Η δολοφονία του ελληνικού λαού

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 14:21

Τα γαλλικά μέσα συνεχίζουν τα θετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα, καθώς έντονος είναι ο φόβος ότι μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία, πλησιάζει η σειρά της Γαλλίας.
Ιδιαίτερα έντονες ήταν άλλωστε και οι κινητοποιήσεις στήριξης προς την Ελλάδα σε όλη τη Γαλλία το Σαββατοκύριακο.
''Η δολοφονία του ελληνικού λαού'', είναι ο τίτλος του άρθρου στην ενημερωτική ιστοσελίδα Contrepoints, η οποία κάνει λόγο για την κρίση, τα σκληρά μέτρα και την πολιτική σωτηρίας των τραπεζών και όχι των πολιτών.
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Michel de Poncins καταγγέλει μάλιστα ως ένοχους μεγάλο κομμάτι της ελληνικής πολιτικής σκηνής, το ΔΝΤ και τον πρώην ισχυρό άνδρα του Dominique Strauss-Kahn αλλά και τον γαλλο-γερμανικό άξονα με κύριους εκφραστές τους ''Μερκοζί''. Στο άρθρο του κατηγορεί την πολιτική ταπείνωσης του ελληνικού λαού αφού, καταλήγει, μοιάζει να παραμένει εντελώς αβοήθητος...

contrpo
Στο ίδιο ύφος το AgoraVox κάνει λόγο για τον ''πόνο του ελληνικού λαού'', με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νέου μνημονίου.
''Ο ελληνικός λαός βιώνει μια πραγματική τραγωδία και θα πρέπει να την υποστεί για πολλά χρόνια ακόμα'', αναφέρει το κείμενο. Όπως τα περισσότερα άρθρα του γαλλικού Τύπου τον τελευταίο καιρό αναφέρεται στην πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας ωστόσο πως είναι εντελώς άδικη αυτή η ''τιμωρία'' των ελλήνων πολιτών.
Και το κείμενο αυτό εκφράζει την ανησυχία των Γάλλων ότι μετά την Ελλάδα έρχεται η σειρά τους...
agora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου