'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ!

Με την έγκριση νομοσχεδίου – τέρατος από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο, που κατατίθεται ως κατεπείγον στη Βουλή τη Δευτέρα σαρώνονται μισθοί και συντάξεις!

Ακολουθούν ταχύτατα νέο νομοσχέδιο, συμπληρωματικός προϋπολογισμός και βροχή υπουργικών αποφάσεων, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση των μέτρων εφαρμογής του 2ου Μνημονίου – «εκτρώματος»!  Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση καταφεύγει ανοιχτά σε αλλεπάλληλα πραξικοπήματα, διαδικασίας και ουσίας, τα οποία καθιστούν «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την ίδια την αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία!
Ο Ευ. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς, υπό τη σκεπή του Λ. Παπαδήμου, πρωταγωνιστούν από κοινού σε μέτρα και διαδικασίες που είναι πολύ χειρότερα από τις αποτρόπαιες μεθόδους και πολιτικές που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΓΑΠ!
Προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Iskra παραθέτει ακολούθως ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθους, κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
 Επίσης θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. 
Εξάλλου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να ρυθμίσει εκκρεμότητες του PSI.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίστηκε, στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.
Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος στο Εurogroup της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο, μετά την απόφαση του Εurogroup και την ολοκήρωση του PSI.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της για τις περικοπές που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας ότι η αρχική πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατα 15% θα ωφελούσε περισσότερο τα ταμεία. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο», δήλωσε ο Παντελής Καψής.
Στο νομοσχέδιο προβλεπει το 1/3 των 6200 στρεμμάτων να γίνει «πράσινο», το 1/3 να δομηθεί και το υπόλοιπο 1/3 ελεύθεροι χώροι.
Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης και η πορεία του προγράμματος «Ηλιος» και τονίστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει. 
Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ - 79 ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ! 
- Καταργούνται μονιμότητα,επιδόματα πολυτέκνων και φοιτητικά κουπόνια
- Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Ποιες είναι οι προαπαιτούμενες ενέργειες και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα
- Μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική 2012-2015
Οι ευρωπαίοι εταίροι απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μσιθών και συντάξεων και να κατατεθεί στη βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι:
- η δια νόμου κατάργηση της μονιμότητας σε δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται και των συλλογικών συμβάσεων
- η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των οργανισμών εργατικής κατοικίας και εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων και των κουπονιών των φοιτητών
- η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη
Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί στο Eurogroup της Δευτέρας το πακέτο βοήθειας και να ξεκινήσει το PSI ωστε να ολοκληρωθεί μέρχι τα τέλη Μαρτίου.
Οπως προκύπτει απο τα έγγραφα που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, οι δανειστές μας απαιτούν, έως τις 24 Φεβρουαρίου, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες περιλαβάνουν:
- υπογραφή υπουργικών αποφάσεων
- έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν
- κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας
Ταυτόχρονα, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών ενώ θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για την περίοδο 2012-2015. 
Πηγή: newsit.gr
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
12:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου