'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ!

ΑΛΛΟΘΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 (!!!) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στα καραγκιοζιλίκια περί επενδύσεων από το Κατάρ , τα οποία θα καταφτάσουν τώρα για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ενός fund όπου το Κατάρ θα βάλει ένα δις ευρώ, με την προϋπόθεση ότι και η Ελλάδα θα βρει και θα ... βάλει το ισόποσο!!! Αέρας κοπανιστός!

Μάλλον, όμως, η μόνη δικαιολογία της επίσκεψης Σαμαρά στο Κατάρ πρέπει να θεωρηθεί η αναπάντεχη σαραντάλεπτη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Τ. Ερντογάν, ο οποίος όλως τυχαίως βρέθηκε και αυτός στο Κατάρ. Το εντυπωσιακό και αρκετά αξιοθρήνητο για την ελληνική μπανανία ήταν ότι ο Τ. Ερντογάν κατά τη συνάντηση προέβη, ως «νονός» της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και των «γνήσιων» υποτιθέμενων συμφερόντων της, σε ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, θέτοντας ωμά και αδιαμαρτύρητα από την ελληνική πλευρά, της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης.
Η Iskra στη συνέχεια παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1 ΔΙΣ. ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ
Στο Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης αλλά και από μια πολυμελή αποστολή επιχειρηματιών. Στόχος των επαφών που θα έχει ο Πρωθυπουργός είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, o Πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του στην Ντόχα ότι το κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει και ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία. Θα δεσμευθεί, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να επιλύει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό ζήτημα προκύψει στην πορεία υλοποίησης της όποιας επένδυσης αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, αλλά και τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.
Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι του ελληνικού τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου προερχόμενοι από 43 εταιρείες και δύο επαγγελματικούς φορείς: Aκτωρ, Τέρνα, J&P Aβαξ, CCC, Αρχιρόδον, SALFO, SBRE Atria, DERA, Oμιλος Κοπελούζος, Ομιλος Μαμιδάκη, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αlpha Bank, Eurobank Ergasias, Tράπεζα Πειραιώς, Global Finance SA, Relational SA, Machas & Partnerns, M&P Bernitsas Law Offices, Eλληνική Χαλυβουργία, Χαλυβουργική, Βιοχάλκο, Τσιμέντα Τιτάν, Αλουμύλ, Οrbit Polymers, Frigoglass, EAB, Eλληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Αegean Airlines, TEMES SA, Dynacom Tankers Management-Dynagas Ltd, Tsakos E.N. Ltd, Anangel Shipping, Redestos SA, Agritex Energy, Iατρικό Κέντρο Αθηνών, Μedicon Hellas, Biomedicine Group, EYΔΑΠ, Unisystems, Optocore Ltd, Vardas SA, Fashion Box Greece, ΣΕΒ και ΕΒΕΑ.
Διμερή συμφωνία με το Κατάρ για επενδύσεις στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέγραψε η Ελλάδα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Ντόχα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σείχης Hamad bin Jassim al - Thani ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε ένα fund που θα αναλάβει τις επενδύσεις, με την Ελλάδα να παρέχει αντίστοιχο ποσό.
Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα ενώ οι τομείς που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν -μεταξύ άλλων- ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές.
Ο A. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.
Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι σαφές πως υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και η θέληση να συζητηθούν και να επιλυθούν. Με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Α. Σαμαράς συζήτησε, αλλά επιγραμματικά, μια σειρά από ζητήματα, που θα συζητηθούν περαιτέρω στη συνάντηση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται στην επίσκεψή του στη Ντόχα, από τους υπουργούς ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, καθώς και από μεγάλη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σαραντάλεπτη -αν και άτυπη- και όχι μικρής διάρκειας, ήταν εντέλει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ντόχα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε το σημαντικό θέμα «των δικαιωμάτων επί της θάλασσας». Επίσης στο τραπάζι έπεσε και το θέμα των επενδύσεων. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα, φέρεται να δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν παρών και ο διευθυντής του διπλωτικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.

Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», ο Ερντογάν έθεσε θέμα μειονότητας στη Θράκη και έδωσε συμβουλές στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πάντως υποστηρίζουν ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα του τεμένους στην Αθήνα.

Το πρακτορείο «Αναντολού» μεταδίδει την πληροφορία ότι κατά τη συνάντηση ο Ερντογάν «έδωσε συμβουλές στον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελευθερία λατρείας και τα ευαγή ιδρύματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και για τα μέτρα που περιορίζουν την απόκτηση ακινήτων και το νόμο σχετικά με το διορισμό 240 δασκάλων για το μάθημα των θρησκευτικών στη μειονότητα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», ο κ. Ερντογάν σημείωσε: «Κατά τη συνάντηση μου είπε πως πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους κι εγώ του είπα πως δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας. Ο κ. Σαμαράς επέδειξε θετική στάση».
Tρίτη 29 Ιανουαρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου