'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Βασιλιάς κρατούσε μαχαίρι


 Ας δεχθούμε ως υπόθεσιν εργασίας ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.


Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο κ. Ολι Ρεν έσπευσενα διαψεύσει αυτοπροσώπως τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα ήδη περιέχονται στα εφαρμοζόμενα (10/12/2012).

Ας προσπεράσουμε το ΔΝΤ, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ.Στουρνάρα κι όλους όσοι φωτογραφίζουν αν δεν εξαγγέλλουν κιόλας νέα και νέα μέτρα
κι ας βασιστούμε (έστω με προσπάθεια) στον λόγο του κ. Σαμαρά ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν, και ας είναι αυτή η οικονομία της σκέψης μας.
Οντως! Γιατί να ληφθούν νέα μέτρα;

Ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί
Και ο στόχος δεν ήταν ποτέ η διαχείριση εν αρχή τηςκρίσης δανεισμού, εν συνεχεία της κρίσης χρέους και τέλος της κρίσης της ίδιας, αλλά ηυποταγή της χώρας σε ξένους δυνάστες και η μετατροπή της σε περιοχή φθηνού εργατικού δυναμικού.
Και τα δύο έχουν επιτευχθεί. Συνεπώς το «μείγμα πολιτικής», όπως έλεγε και ο κ. Σαμαράς που χρειάζεται για το εγγύς και απώτερο μέλλον δεν έχει να κάνει με νέα μέτρα, αλλά με την εξέλιξη των υπαρχόντων προς το χειρότερο.

Να κατέβει κι άλλο ο κατώτατος μισθός.
Να φθάσει το μηνιάτικο σε επίπεδα Ζιμπάμπουε.
Να αφαιρεθεί απ' την εξέλιξη των μισθών η μεταβλητή του χρόνου, τριετίες αυξήσεις και τα συναφή.

Συνεπώς η αισιόδοξα Νταλάρα ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές το 2014, το πολύ το 2015, πιθανόν να μην είναι μια απλώς αισιόδοξη πρόβλεψη, αλλά μια προγραμματισμένη πολιτική.

Διότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Αν όχι το 2014-15, το 2017-
18, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ποια Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Η κινεζοποιημένη Ελλάδα.
Η Ελλάδα ζωτικός χώρος (για τους πλούσιους ντόπιους και ξένους) και νεκρή ζώνη για τους κατοίκους της.

Στο διάστημα της τριετούς βίας που έως τώρα έχει ασκηθεί πάνω στον λαό, έχουν γίνειτέρατα και σημεία που υπερέβησαν ακόμα και τις απαιτήσεις των δανειστών μας όπως η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Γιατί; Διότι
ο σκοπός δεν ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης παρά η χρησιμοποίηση της (πάλι προς όφελος του πλούτου) ως εργαλείου κατά των λαϊκών κατακτήσεων.

Οι δανειστές μας, που ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς μετέτρεψαν σε δυνάστες, έχουν τώρα τη χώρα στο χέρι.

Τον πλούτο της και τον λαό της.

Αυτό ήταν το ζητούμενο απ' την αρχή κι όχι αν θα πάθουν ψύξη τα σπρεντ... 

Επιχείρηση Βαλκυρία

Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά στην κατοχή οι Γερμανοί εφάρμοσαν στην Ελλάδα ένα σχέδιο αφαίμαξης του πλούτου της χώρας, το «Σχέδιο Ντέγκριγκες».

Δεν είναι επίσης ευρέως γνωστό ότι
ένας απ' τους λόγους που έκαναν τον ναζισμό τόσονδημοφιλή στη Γερμανία (και εν καιρώ πολέμου) ήταν το γεγονός ότι το σύστημα αυτό νομιμοποιούσε τη ληστεία και τη λεηλασία.

Ο κάθε τυχάρπαστος μπορούσε να γίνει νόμιμος ληστής των ανθρώπων που το καθεστώς κήρυσσε εχθρούς των Εβραίων, των κομμουνιστών κι άλλων (μέσα στη Γερμανία), καθώς και όλων των κατακτημένων.

Οι ομοιότητες του «Σχεδίου Ντέγκριγκες» με το σημερινόμνημόνιο είναι ανατριχιαστικές. Η εξαθλίωση των μισθώνκαι η δολοφονική υπερφορολόγηση ανάμεσα τους.

Τότε όλα αυτά οδήγησαν την τρομερή πείνα της κατοχής, σήμερα οδηγούν σε μια πιοσυγκρατημένη πείνα, πιο αποδεκτή, πιο ευρωπαϊκή...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου