'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Le Monde για Παπανδρέου: Ο παρίας που το έριξε στις διαλέξεις

Σε άρθρο της η Γαλλική Le Monde αναφέρεται με καθόλου κολακευτικά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και σχολιάζει αρνητικά την καινούργια του ασχολία να δίνει διαλέξεις για την κρίση ανά την υφήλιο τη στιγμή που θεωρείται υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας. Η εφημερίδα τονίζει ότι ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η συζήτηση για τη Λίστα Λαγκάρντ που η κυβέρνηση του δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο εκείνος έδινε διάλεξη στη Νορβηγία με θέμα την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Το όνομα Παπανδρέου έγινε το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».
«Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο».

«Η θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του προσφέρει ευκαιρίες για ταξίδια», συνεχίζει η γαλλική εφημερίδα. «Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση της ανεργίας και η ελαστικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του, δεν εμπόδισαν την θριαμβευτική επανεκλογή του τον Σεπτέμβριο του 2012.
..Είναι περισσότερο επιτυχημένος στο εξωτερικό από ό, τι στην χώρα του, όπου όλοι θέλουν να τον ξεχάσουν, αν και παραμένει στόχος της άκρας δεξιάς και κάποιων εφημερίδων.
Στις παρεμβάσεις του, υπερασπίζεται τον αντίπαλο και πρώην συμμαθητή του Αντώνη Σαμαρά, αν και η κυβέρνηση δεν περιμένει υποστήριξη από ένα τόσο αντιδημοφιλές πρόσωπο. Το όνομα Παπανδρέου έγινε το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».
 http://www.koutipandoras.gr/?p=31721

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου