'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ» ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, κατέκλυσε την πλατεία Ομονοίας, απ’ όπου ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού, και στη συνέχεια την πλατεία Συντάγματος. Υπολογίζεται ότι λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 10. 000 άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια ενώ κόσμος συνεχίζει να κατευθύνεται προς το Σύνταγμα.
Συγκινητικό ήταν το τελευταίο αντίο στο νεαρό Πακιστανό, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα. Περίπου 300 συμπατριώτες του μετέφεραν τη σωρό στην πλατεία Κοτζιά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μετανάστη, και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, έως ανύπαρκτη.
Η διεθνής αλληλεγγύη

Ενώ από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες ταξίδεψαν για την πανελλαδική διαδήλωση και συναυλία, το διεθνές ενδιαφέρον για την 19η Γενάρη εξελίχθηκε στην διοργάνωση την ίδια μέρα αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα στην Ελλάδα.
Ετσι, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» γίνονται την ίδια μέρα, Σάββατο, κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, σε μια σειρά από χώρες και πόλεις: Στη Μ. Βρετανία, η οργάνωση Unite Against Fascism καλεί σε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Στην Ιρλανδία, συγκέντρωση οργανώνεται έξω από την Ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία στο Ντέρυ . Στην Καταλονία, συγκέντρωση οργανώνεται στο Ελληνικό Προξενείο στη Βαρκελώνη καθώς και εκδήλωση στην Οσόνα . Στη Γαλλία, δράσεις αλληλεγγύης θα γίνουν στο Παρίσι και τη Λυών. Στη Φινλανδία, συγκέντρωση προγραμματίζεται στο Τάμπερε. Στις ΗΠΑ, συγκεντρώσεις έξω από ελληνικά προξενεία θα γίνουν σε Σικάγο και Νέα Υόρκη. Επίσης, στο Εδιμβούργο, την Κοπεγχάγη και στις Βρυξέλλες.
Στους διαδηλωτές της Αθήνας προστίθενται μεγάλη αντιπροσωπεία από τη Βρετανία από την κίνηση United Against Fascism και η κίνηση Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινημάτων κατά του Ρατσισμού από τη Γαλλία, με το πανό ” “Europe against neo – Nazism”.
πηγή: enet.gr
 http://kartesios.com/?p=110119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου