'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!


ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα είναι σε εξέλιξη μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες και τους πολίτες να στέλνουν ηχηρό μήνυμα πως η «Αθήνα είναι μια πόλη αντιφασιστική». Συγκλονιστικές στιγμές με προσκύνημα στο φέρετρο του Σεχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς στα Πετράλωνα.
Φίλοι του Σεχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, συμμετείχαν στην πορεία κουβαλώντας το φέρετρο του 27χρονου Πακιστανού. Μόλις η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα οι χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιήσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ πλήθος Πακιστανών προσευχήθηκε πάνω από τον νεκρό Σεχζάτ Λουκμάν. (Φωτογραφίες του Παναγιώτη Τζάμαρου από το Fosphotos)



Στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται και η συναυλία παρουσιάστηκε η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ έγινε παρουσίαση και της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις και παραστάσεις αλληλεγγύης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, από όπου στάλθηκαν αντιρατσιστικά μηνύματα. (Ενδεικτικά φωτογραφίες κατά σειρά από Λονδίνο, Βρυξέλες και Τσέστερφιλντ)



Την κινητοποίηση υποστηρίζει η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ.
Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.

Δεν αναγνωρίζουν ως ρατσιστική τη δολοφονία του Σεχζάτ Λουκμάν
Δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο δολοφόνους του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν τα ρατσιστικά κίνητρα, όπως καταγγέλλει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, αποφορτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση από τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της. Oι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο δράστες είναι η παράνομη οπλοκατοχή και ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σημειώνεται πως στο σπίτι του ενός από τους δράστες βρέθηκαν πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται πως η τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό συνιστά επιβαρυντικό στοιχείο. Ειδικότερα όπως ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»
«Στους γενικούς κανόνες για την επιμέτρηση της ποινής του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα που προστέθηκε με νόμο του 2008, συνιστά επιβαρυντική περίπτωση η τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος, όταν τελείται από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό». «Αυτή η διάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των δύο φασιστών που φέρονται ως δράστες του ρατσιστικού εγκλήματος στα Πετράλωνα», τόνισε και πρόσθεσε:
«Είτε ο εισαγγελέας αγνοεί αυτή τη διάταξη γιατί έχει περιπέσει επί τρία-τριάμιση χρόνια σε αχρησία καθώς η εισαγγελία δεν την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, είτε θέλει να αποφορτίσει την υπόθεση από τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ξέρουμε πως υπάρχουν εκατοντάδες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα και δεν έχουμε δει ποτέ να έχει απασχοληθεί η εισαγγελία για τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου