'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δίωξη για κακούργημα στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Ένα βήμα πριν τη σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης άσκησαν ποινική δίωξη στους α) Ανδρέα Γεωργίου, πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,
β) Κωνσταντίνο Μορφέτα, προϊσταμένου της διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών και
γ) Ασπασία Ξενάκη, προϊσταμένη της ειδικής διεύθυνσης Στατιστικών ερευνών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Η αρχή έγινε έπειτα από τις καταγγελίες της καθηγήτριας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα του 2009 αυξήθηκε τεχνητά ώστε να επιβληθούν σκληρά μέτρα λιτότητας και να ενταχθεί η χώρα στο Μνημόνιο.
Οι εισαγγελείς θεωρούν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι καταγγελίες της καθηγήτριας μπορούν να στοιχειοθετηθούν, έτσι άσκησαν τις διώξεις.
Επίσης ο κ. Γεωργίου διώκεται και για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος. Οι εισαγγελείς έδωσαν εντολή να διενεργηθεί ανάκριση από τους ειδικούς ανακριτές διαφθοράς, ώστε ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί ενώπιον ακροατηρίου μέσα στο έτος, καθώς και να διερευνηθεί το αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στις πράξεις, ή αν συμμετείχαν άλλα πρόσωπα και σε ποια αδικήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς οι δύο εισαγγελείς έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυπταν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για να διερευνήσει την υπόθεση, και τη διερεύνησε, σε βαθμό που τα μέλη της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει γενικά και αόριστα η «έλλειψη θεσμικής γνώσης της Ευρωζώνης».
 http://www.koutipandoras.gr/?p=31841

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου