'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος

H είδηση της ημέρας είναι σίγουρα η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και ακόμη δυο μελών της Στατιστικής Αρχής για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών ζητά να ασκηθεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρήγορης Πεπόνης.
 Η δίωξη αφορά καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά "Ποια είναι η Ζωή Γεωργαντά" , σύμφωνα με τις οποίες, τι έλλειμα της χώρας, διογκώθηκε τεχνικα, για να βοηθηθεί η κουβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου να οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ!

Πρόκειται για τα μέλη Κωνσταντίνο Μολφέτα προϊστάμενο διεύθυνσης εθνικών λογαριασμών και Ευσταθία Ξενάκη προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης στατιστικής ερευνών.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση
Ο κ. Πεπόνης ζητά ακόμη να διαβιβαστεί η δικογραφία σε ανακριτή του νόμου 4022 περί διαφθοράς, να ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί ή συμμετοχή άλλων προσώπων σε αυτές τις πράξεις ή αν προκύπτουν άλλα αδικήματα.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της υπαλλήλου Ζωής Γεωργαντά  για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο πρώτο μνημόνιο και να ληφθούν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Συγκεκριμένα το πρώην μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχει υποστηρίξει ότι «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».
Τις εν λόγω καταγγελίες επιβεβαίωσε στη συνέχεια ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήδη είχε ενημερώσει για το όλο θέμα και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι τέτοιο, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τους επίμαχους ισχυρισμούς


 ΠΗΓΗ newsbomb.gr
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου