'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από επιχείρηση της ομάδας ΔΙΑΣ και δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή. Όπως καταγγέλλεται στο tvxs.gr από αυτόπτες μάρτυρες και γονείς οι προσαγωγές ήταν απρόκλητες με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσάγουν αδικαιολόγητα και ανεξέλεγκτα άτομα που απλά βρισκόντουσαν στην περιοχή. Ανάλογη επιχείρηση και προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία και το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα ένταση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Σάββατο το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον είκοσι προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, το βράδυ της Παρασκευής κάνοντας ελέγχους. Όπως κατήγγειλε στο tvxs.gr αυτόπτης μάρτυρας και γονέας 17χρονου μαθητή οι «προσαγωγές ήταν ανεξέλεγκτες». Όπως ανέφεραν, ο 17χρονος μαζί με συμμαθητή του τρώγανε στην περιοχή μετά το φροντιστήριο όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάζευαν στην τύχη και χωρίς καμία εξήγηση άτομα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Επικράτησε ένταση και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές και μία σύλληψη, ενός ατόμου ο οποίος φέρεται να πέταξε καρέκλα.
Ένας από τους προσαχθέντες ήταν ο συμμαθητής του 17χρονου, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος στις 3.00 τα ξημερώματα. «Τον πήραν χωρίς λόγο, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις ενώ περίμενε έξω από το μαγαζί τον γιο μου. Τον κράτησαν μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα, του πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα. Με ποιο δικαίωμα τρομοκρατούν τα παιδιά», τόνισε η μητέρα του 17χρονου μιλώντας στο tvxs.gr.
πηγή: tvxs.gr
 http://kartesios.com/?p=110194#more-110194

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου