'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

...ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!
«Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης" της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση», δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Επίσης, ο Σ. Κεδίκογλου, σχετικά με την πρόοδο της επένδυσης του έργου «Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ στο Δήμο Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες».
Φαινεται ότι η πίεση της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής (ο δήμαρχος είναι νεοδημοκράτης) στην Αλεξανδρούπολη απέδωσε καρπούς. Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης στη Χαλκιδική φανερώνει την επιλεκτική ευαισθησία και την απουσία συγκροτημένης αντίληψης για τις συγκεκριμένες «επενδύσεις».
ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ;
Στην εκτόνωση της έντασης που επικρατεί στην Βορειοανατολική Χαλκιδική, συμφώνησαν όλες οι πλευρές στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης.Ο Εισαγγελέας Εφετών ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ιερισσό μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής.
Στην σύσκεψη, την αστυνομία εκπροσώπησε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός ενώ παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής με τους δικηγόρους τους και εκπρόσωπος της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε". Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας επικοινώνησε τηλεφωνικά λέγοντας ότι δεν παρέστη επειδή δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τη σύσκεψη. Ξεχωριστή συνάντηση με τον εισαγγελέα πραγματοποίησαν οι τέσσερις βουλευτίνες Θεσσαλονίκης , Χαλκιδικής, Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου, Ιωάννα Γαιτάνη, Κατερίνα Ιγγλέζη και Παναγιώτα Δριτσέλη.

Ο Εισαγγελέας, αφού ενημερώθηκε, ζήτησε απ' όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους ακόμη και από την αστυνομία και πρότεινε την προσωρινή παύση των αστυνομικών επιχειρήσεων μετά τα παράπονα των πολιτών για την άσκηση υπερβολικής βίας και την κινητοποίηση μεγάλης δύναμη της ΕΛΑΣ για τις έρευνες την Πέμπτη.
Επίσης, εγγυήθηκε ότι θα συμβάλει έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος διεξαγωγής της προανάκρισης στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος.
"Η σύσκεψη αποδείχθηκε θετική και εξαιρετικά χρήσιμη. Θέλουμε ότι γίνεται να είναι σύννομο και να τηρείται το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι δεν έχουν καμία βούληση να γίνουν εμπόδιο στις έρευνες για τη διαλεύκανση της εμπρηστικής επίθεσης» τόνισε μετά τη σύσκεψη ο εκ των δικηγόρων των κατοίκων, Μανόλης Λαμτζίδης. Η δικηγόρος Ελεάννα Ιωαννίδου τόνισε ότι "η αστυνομική καταστολή διακινδυνεύει ακόμη και την ίδια την εξιχνίαση της υπόθεσης" κι ακόμη πως "ο εισαγγελέας ζήτησε από εμάς τους δικηγόρους να καταθέσουμε εγγράφως όποιες παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συντάγματος πέσουν στην αντίληψη μας".
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου