'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΘΗΝΑ»

poreia_athina_foititesΣε εξέλιξη διαδήλωση φοιτητών που διαμαρτύρονται για το «σχέδιο Αθηνά» στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Προηγήθηκε πορεία από τα Προπύλαια.
Η σπουδάζουσα νεολαία του Συνασπισμού καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενώ και το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “το Σχέδιο “Αθηνά” συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 25%, την περιθωριοποίηση αρχικά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών υπέρ μιας αποτυχημένης γενικευμένης αγοραίας προσαρμογής της επιστημονικής γνώσης και των τίτλων σπουδών, τη διάσπαση των πτυχίων και τη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.”
Εκτός της αντιπολίτευσης-που εξέφρασε σύσσωμη την αντίθεσή της στις προωθούμενες αλλαγές- και τα κόμματα της συμπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του σχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κάθετα αντίθετη εμφανίστηκε η ΔΗΜ.ΑΡ ενώ χαμηλότερους τόνους τήρησε το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις.


Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις που προωθούνται μέσω του σχεδίου έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που εκφράζονται με παραιτήσεις δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων, καταλήψεις κτιρίων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Κλειστός θα μείνει σήμερα ο Δήμος Ζακυνθίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων νήσων. Κλειστές θα μείνουν αύριο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών ενοτήτων Ιονίων Νήσων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Συγκέντρωση την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.
Υπό παραίτηση τελεί το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε ο δήμαρχος Λιβαδειάς.
Έντονες οι αντιδράσεις και από πλευράς πανεπιστημιακών. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαφωνεί με το σχέδιο “Αθηνά” ενώ την αναστολή των μαθημάτων του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας Αθηνών και του Προγράμματος Ψυχολογίας επ’αόριστον αποφάσισαν τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος.
Υπό κατάληψη τελεί από χθες το βράδυ το ΤΕΙ Καβάλας μέχρι και την προσεχή Τετάρτη. Σήμερα το απόγευμα έχει ληφθεί απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Σήμερα συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του σχεδίου.
πηγή: enet.gr
 http://kartesios.com/?p=116313#more-116313

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου