'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επεισόδια στην Ιερισσό-Τραυματίστηκε μαθητής από κάλυκα δακρυγόνου (videos)


Τρομοκρατίας συνέχεια στη Χαλκιδική, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν περικυκλωμένοι μέσα στην πόλη τους από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ιερισσό, παρουσία εισαγγελέα, και επιτέθηκαν στους κατοίκους. Στην περιοχή έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ δακρυγόνα έπεσαν ακόμη και στο σχολείο της πόλης.
Oι κάτοικοι μιλούν για πέντε συλλήψεις, ενώ, όπως λέει στο koutipandoras.gr, ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, Τόλης Παπαγεωργίου, από τα επεισόδια στο σχολείο έχει τραυματιστεί ένας 15χρονος μαθητής από κάλυκα δακρυγόνου, ο οποίος τον χτύπησε στο κεφάλι. Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για προβλήματα δύσπνοιας που αντιμετωπίζουν κι άλλοι μαθητές εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον Real FM ο Παναγιώτης Λέκκας, καθηγητής του σχολείου της Ιερισσού.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια




Πολεμος κατοίκων ΜΑΤ στις Σκουριές από fon1972

 
Η εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό


Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την Ιερισσό

Στο μεταξύ, σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του σχολείου της Ιερισσού, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά της αστυνομίας και για τον τραυματισμό του συμμαθητή τους. Ορισμένοι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο με πούλμαν, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν από τον Εισαγγελέα τρεις νομικοί

Προφορικό διάβημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, απηύθυναν τρεις δικηγόροι. Πρόκειται για τους κυρίους Λαμτζίδη και Πετρίδη και την κυρία Ιωαννίδου, οι οποίοι ζητούν, ως εκπρόσωποι των αντιδρώντων της Θεσσαλονίκης στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αστυνομικές έρευνες να γίνουν με τον σωστό τρόπο.
Ο Εισαγγελέας, κ.Γιαννάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης Α. Παζαρλή και του συνέστησε να επικοινωνήσει με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έκρυθμης κατάστασης. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00, σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την εκτόνωση της κατάστασης.
«Πόλεμος» και στη Βουλή

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό ζήτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
«Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας τόνισε: «Οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία. Φοβάμαι για τα χειρότερα».
Για παρακώλυση του έργου της αστυνομίας, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.
«Δεν ντρέπεται και δεν παραιτείται ο Δένδιας», λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δια στόματος Καπερνάρου, Ξουλίδου

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις αθλιότητες και τους κάθε είδους τραμπουκισμούς των πολιτικών που θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτελείς και υπόδουλοι, έτσι είναι και ο ελληνικός λαός. Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν πολιορκώντας την πόλη της Ιερισσού στη Χαλκιδική, ρίχνοντας καπνογόνα και δακρυγόνα εναντίον μαθητών μέσα σε σχολείο, οι οποίοι συμπαραστέκονταν σε συλληφθείσα συμμαθήτρια τους, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο αναπληρωτής Λυκειάρχης κ. Πασχαλίδης.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν ντρέπεται και δεν υποβάλλει την παραίτησή του.
Ο υπουργός Παιδείας προφανώς συμφωνώντας, ούτε παρεμβαίνει, ούτε και παραιτείται. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν αφορά τα δικά τους παιδιά.
Αυτό το αίσχος τους, τους το αφιερώνουμε γιατί τους αξίζει».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ιερισσός υπό κατοχή»

«Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους κατοίκους και να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μιας ολόκληρης περιοχής, η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική.
Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή.»

Για όργιο αυταρχισμού από την κυβέρνηση κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια στην πόλη της Ιερισσού:

«Το ΚΚΕ καταγγέλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.
Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».
Για κέρδη από την επένδυση μιλάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου

«Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, η Ελληνική Κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία για την είσπραξη μεταλλευτικών δικαιωμάτων υπέρ του Δημοσίου. Με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συγκροτήθηκε Επιτροπή που έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της, και μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει υποβάλει την εισήγησή της για τη σύνταξη ΚΥΑ που θα καθορίζει το ύψος των τελών.
Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης, τέλη που αφορούν μεταλλευτικές δραστηριότητες ιδιωτικών μεταλλείων, θα αποδοθούν αναδρομικά από την 1/1/2013.
Με αυτή την απόφαση, διασφαλίζονται για πρώτη φορά, έσοδα υπέρ του Δημοσίου από μεταλλευτικές επενδύσεις, επιπλέον των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών εσόδων και των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται».
Διαψεύδει τα πάντα η ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της διαψεύδει τόσο τις ρίψεις χημικών στο σχολείο, όσο και τις καταγγελίες για συλλήψεις.
«Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.
Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.
Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.»
Το βίντεο που ανήρτησαν πριν από λίγο στο διαδίκτυο κάτοικοι της Ιερισσού διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.
Όπως μπορείτε να δείτε οι άνδρες των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές πολιτών. Οι προσαγωγές, σύμφωνα με τους κατοίκους, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης στην Ιερισσό. Το βίντεο έχει τραβηχτεί στην είσοδο της πόλης και έχει σημερινή ημερομηνία.

Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στη βορειοανατολική Χαλκιδική, για τις αντιδράσεις των κατοίκων, για το περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο που κρύβεται πίσω από τα μεταλλεία των Σκουριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου