'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μόνο το Καστελόριζο έλειπε από το φόντο του διαγγέλματος Αναστασιάδη…


Δραματικούς τόνους και μια σπασμένη φωνή χρησιμοποίησε ο Νίκος Αναστσιάδης προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να συναινέσει στο «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων που του ζητήθηκε από το Eurogroup. Στο διάγγελμα που απεύθυνε στον κυπριακό λαό κι ο οποίος θύμιζε σε πολλά τον αντίστοιχο του Γιώργου Παπανδρέου πριν από τρία περίπου χρόνια στο Καστελόριζο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως ο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως ζει τις πιο τραγικές στιγμές της από το 1974. ««Παραλάβαμε ένα κράτος σε χρεοκοπία», δικαιολογήθηκε, τονίζοντας πως έκανε την επιλογή με τις λιγότερες κακές συνέπειες, προσθέτοντας πως μολονότι είχε κάθετες διαφωνίες με ορισμένες πτυχές της συμφωνίας, η επιλογή που έκανε διασφαλίζει πως θα αποφευχθεί (;) η προσφυγή σε δεύτερο μνημόνιο. «Η διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ θα οδηγούσε στην κατάρρευση. Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας των τραπεζών θα ήταν καταστροφικές. Μου τέθηκαν εκβιαστικώς δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία. Η δεύτερη ήταν η επιλογή μίας δύσκολης αλλά διαχειρίσιμης κατάστασης που θα οδηγήσει τελικά σε διάσωση της οικονομίας και σε ανάπτυξη. Επρεπε να αποφασίσω ποιά από τις δύο επιλογές θα είχε τις λιγότερο οδυνηρές συνέπειες. Ελαβα μία απόφαση με αίσθημα ιστορικής ευθύνης…. Εδωσα μάχη μέχρι τέλους. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και το πολιτικό κόστος. Επέλεξα τη λιγότερο οδυνηρή λύση για τη χώρα…»

Σε μια προσπάθεια να πείσει όσους διαφωνούν, και δεν είναι λίγοι, στη Βουλή και στην κοινή γνώμη για το «κούρεμα» ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ προκειμένου να αλλάξουν οι όροι έστω και την τελευταία στιγμή για τους μικροκαταθέτες, ενώ έταξε και «τυράκια»: «Αν επέλεγα την άτακτη χρεοκοπία θα κατέρρεε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, θα χανόντουσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έβγαινε η χώρα εκτός ευρώ. Δεν θα δεχτώ την απομείωση των καταθέσεων. Ανέλαβα και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου. Η συνεισφορά των καταθετών θα είναι εφάπαξ, μία και μόνη φορά, αφού θα είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος, ενώ θα δοθούν και μετοχές των τραπεζών. Όσοι αφήσουν τα χρήματά τους για δύο χρόνια στις κυπριακές τράπεζες θα λάβουν ομόλογα στο ήμισυ της αξία των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο».
Ακούστε εδώ το διάγγελμα Αναστασιάδη
 http://www.koutipandoras.gr/34345

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου