'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Τέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ηρεμία επικρατεί στην περιοχή που την Πέμπτη μετατράπηκε σε “ζώνη πυρός”.

 Όπως έγινε γνωστό ή σύλληψή των τεσσάρων δεν συνδέεται με την καταδρομική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου.
Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.
Το πρωί οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.


Σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Χαλκιδική.
Συμμετείχαν από πλευράς αστυνομίας, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάϊος Χονδρός, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, μαζί με τους δικηγόρους τους, εκπρόσωπος της Εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, ενώ, παρότι κλήθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, δεν παρίσταται.
Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται την Παρασκευή τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου θα γίνει η δίκη, διοργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.
Νέες καταγγελίες κατοίκων
Ανήλικες μαθήτριες που μίλησαν σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ κατήγγειλαν πως κλήθηκαν για κατάθεση στο τμήμα χωρίς οι αστυνομικοί να ειδοποιήσουν τους γονείς τους και χωρίς παρουσία δικηγόρου.
Μία μαθήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά πως δέχτηκε κλήση από την Αντιτρομοκρατική όπως ανέφερε, ζητώντας της να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα. Στο τμήμα, όπως είπε, την ρώτησαν για το τί έκανε και το που ήταν την βραδιά της επίθεσης στις Σκουριές, για τα άτομα τα οποία συναναστρέφεται κ.α.
Άλλη μαθήτρια ανέφερε ότι την κάλεσαν και την ανέκριναν πέντε άτομα χωρίς τους γονείς της και χωρίς δικηγόρο.
Στο νοσοκομείο μωρό 11 μηνών
Τέλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία μητέρας, το μικρό κοριτσάκι της, ηλικίας 11 μηνών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων από τα χημικά που έπεσαν στα επεισόδια της Πέμπτης. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ άνοιξε την πόρτα για να δει τι γίνεται στο χωριό με αποτέλεσμα τα δακρυγόνα να μπουν στο χώρο και το παιδί να κάνει εμετό.
Τελικά το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και του χορηγείται ορός.
Μαρτυρία κατοίκου που ανέβηκε στο Youtube
πηγή: nooz.gr
 http://kartesios.com/?p=116362#more-116362

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου