'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

FORBES: «ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ LEHMAN»

central_bank_cyprusΌλοι πλέον συμφωνούν ότι ο υπουργός Οικονομικών Hank Paulson μπάλωσε πρόχειρα την κρίση της Lehman Brothers. Τουλάχιστον όμως είχε δικαιολογία. Σε κατάσταση πανικού λόγω της ταχύτητας της κατάρρευσης της Lehman, δεν είχε χρόνο για δεύτερες σκέψεις.
Συγκριτικά, η ομάδα των αξιωματούχων της ΕΕ -της οποίας ηγείται η Γερμανία- που σχεδίασαν την τραπεζική διάσωση της Κύπρου αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχουν δικαιολογία. Αν και είχαν χρόνια για να σκεφτούν τις επιλογές τους (τα προβλήματα της Κύπρου σχετίζονται στενά με αυτά της Ελλάδας και ήταν εδώ και καιρό σχεδόν το ίδιο εμφανή), επέλεξαν μια «λύση» που αντιστοιχεί πιθανότατα στην πιο ανεξήγητα ανεύθυνη απόφαση που έχει ληφθεί για την τραπεζική εποπτεία στον προηγμένο κόσμο από την δεκαετία του 1930.

Αποδυνάμωσαν έτσι–ενδεχομένως με καταστροφικό τρόπο- τον βασικό πυλώνα διατήρησης της σύγχρονης τραπεζικής. Αυτός ο πυλώνας είναι η ασφάλεια των καταθέσεων. Οι κοινοί καταθέτες που είχαν λάβει την ρητή διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ήταν ασφαλείς, καλούνται τώρα να δεχθούν «κούρεμα». Αυτό εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια των καταθέσεων σε όλη την ΕΕ και ενθαρρύνει την φυγή καταθέσεων όχι μόνο στις πιο «οικονομικά προβληματικές» χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αλλά ακόμα και στην Ιταλία και τη Γαλλία.
πηγή: euro2day.gr
 http://kartesios.com/?cat=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου