'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το χαρακίρι το έκανε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 | 7:46 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τη γνώμη μου για τη ΛΑΕ την έχω πει. Εν τούτοις υπάρχουν μερικές κατηγορίες που απευθύνουν οι εναπομείναντες στο ΣΥΡΙΖΑ και που με κάνουν έξαλλο, διότι δείχνουν όχι μόνο έλλειψη λογικής αλλά και κακοήθεια μια νοοτροπία φασιστική. Μέμφονται το Λαφαζάνη, ότι έριξε τάχα την κυβέρνηση κι ότι μαχαίρωσε δήθεν τον "αγωνιστή" πρωθυπουργό.

Αυτά είναι τρίχες. Ο κόσμος έδωσε μια σαφέστατη εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλουμε μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του δεν έλαβε καθόλου υπόψη τη γνώμη των πολλών, παραδόθηκε ξεπουλώντας τα πάντα την πιο κρίσιμη στιγμή. Το χαρακίρι το έκανε μόνος του, όταν προκήρυξε το δημοψήφισμα με σκοπό να δημιουργήσει άλλοθι, για να γλυτώσει τις ευθύνες του δικού του εγκλήματος και να μετριάσει το πολιτικό κόστος. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι είπαν ΟΧΙ ξεμπροστιάζοντας τους ρεφορμιστές.

Όταν είδε πως αρκετοί βουλευτές του προτίμησαν να μείνουν συνεπείς στις προεκλογικές τους υποσχέσεις, κατέφυγε σε εκλογές, πριν εφαρμοστούν τα όσα ψήφισε με το συνέταιρο του τη ΝΔ. Διότι γνωρίζει ότι από τη Δευτέρα των εκλογών θα σταλεί ο ΕΝΦΙΑ που υποσχέθηκε πως τάχα θα καταργούσε. Θα μπουν νέα χαράτσια, θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, οι μισθοί, απολύοντας ταυτόχρονα μαζικά ανθρώπους.

Κανένας αγώνας δεν έγινε αυτούς τους επτά μήνες κατά των τοκογλύφων παρά μια επικοινωνιακή προσπάθεια να διασωθούν τα πολιτικά τους τομάρια. Ας μας πουν μια κίνηση που έκαναν για να γίνει ρήξη, έστω μια πράξη. Εκτός από παχιά λόγια, ξέπλυναν τους απατεώνες της δεξιάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΧΑ, άφησαν σε καίρια πόστα τους σκληρότερους οπαδούς του μνημονίου, ψήφισαν για πρόεδρο τον Παυλόπουλο, ακριβώς για να συνεχίσουν περνούν τα Προεδρικά Διατάγματα, όπως γίνονταν με τον προηγούμενο, άφησε το μνημόνιο ανέπαφο. Ας μας πει ένα νόμο του μνημονίου που κατάργησε, μια αύξηση που έδωσε, ένα χαράτσι που σταμάτησε. Εκτός από πασαλείμματα συνέχισε την πιο αντιδραστική πολιτική. Ποιός λοιπόν πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο; Αυτός που έμεινε πιστός στα όσα είπε πριν, ή αυτός που άλλαξε τελείως μόλις έκατσε στην καρέκλα; Αποστάτης είναι ο Τσίπρας.

Το χειρότερο, μπλέκουν τους πρόσφυγες στην προπαγάνδα τους ξεπερνώντας ακόμα και τα φίδια του ναζισμού. "Αν βγούμε από την ΕΕ τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα"! ξεστόμισε κάποιος κωμικός. Δεν ξέρω, αν το είπε για αστείο, πάντως μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει. Ας ρωτήσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες, τους απελπισμένους, τους κυνηγημένους και τους φτωχούς, όχι μόνο γιατί έφυγαν - είναι προφανές - αλλά γιατί έρχονται σε μια χρεοκοπημένη χώρα κι αν έχουν την πρόθεση να παραμείνουν.

Ακριβώς γιατί είμαστε μέσα στην ΕΕ φυλακίζουμε τα θύματα του Καπιταλισμού και του Ιμπεριαλισμού, εμποδίζοντας αθώους και συνάμα εξαθλιωμένους να φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Ακριβώς διότι υπογράψαμε συνθήκες με κρυφούς όρους, δημιουργήσαμε οι ίδιοι αυτή την κατάσταση, ώστε να εξολοθρεύονται γυναικόπαιδα κι αδύναμοι στα νερά του Αιγαίου. Οι δε ισχυροί της Ευρώπης θεωρούν τις συνθήκες "φτερό στον άνεμο" των δικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων. Έτσι τα Γερμανικά σύνορα ανοιγοκλείνουν ανάλογα, αν η Καγκελάριος θέλει να δείξει πυγμή ή να πείσει ότι έχει αισθήματα, δεν είναι απλό καρχαριοειδές, όλα για να πάρει ψήφους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του διάλεξε να είναι με το Κεφάλαιο. Μόνος του έκανε την επιλογή να δεχθεί την υποτέλεια για να κονομήσει, να φάει κι αυτός από το μέλι της εξουσίας. Οι συμμορίες αν και κάνουν τα ίδια, πολεμούν ενίοτε και μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο που βγαίνουν οι βρωμιές του κάθε ρεφορμιστή τώρα, για να ξεπλυθούν όλοι μαζί μετά τις εκλογές, όταν αγκαλιασμένοι κλέφτες πλιατσικολόγοι και προδότες, θα μοιράζουν τις καρέκλες των υπουργείων. Όταν ο Αλέξης θα φιλά το μύστακα του Βαγγέλη, κάνοντας την οικουμενική κυβέρνηση κατ εντολή των Γερμανών, να δω τότε τι θα λένε όσοι ψήφησαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω πως ο κόσμος θα ψηφίσει κατά της πολιτικής του αφανισμού του. Τόσο το ΚΚΕ όσο κι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα ενισχυθούν θεαματικά. Όμως το σύστημα αλλάζει με άλλο τρόπο, με Αγώνες με Αντίσταση και με Επανάσταση. .
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_375.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου