'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Απολίτικος λόγος, πομπώδεις εκφράσεις

Από giorgis , Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:36 π.μ.

 Του Γ. Γ.
«Στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος της αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω από τα ερείπια του αστικού κράτους»

Ρόζα Λούξεμπουργκ

Θλιβερή φιγούρα του παλιού καλού του εαυτού, και περιοριζόμενος σε «κορώνες» ρεφορμιστικής δημαγωγίας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ.

Ενας εντελώς απολίτικος λόγος από το στόμα του απελθόντος πρωθυπουργού, γεμάτος κενολογία και με ψευτοδιλήμματα. «Τι θέλουμε μια προοδευτική ή συντηρητική κυβέρνηση», μας είπε για να προσθέσει  ότι στις εκλογές θα δοθεί μια μάχη ανάμεσα στο παλιό και στο νέο και άλλες τέτοιες πομπώδεις εκφράσεις.

Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας έχει μπει  στο «πετσί» του ρόλου που του έχει αναθέσει η ντόπια αστική τάξη και οι ξένοι προστάτες της. Επιδιώκει να είναι μια μαριονέτα πρωθυπουργός σε ένα κοινοβούλιο που απλώς θα επικυρώνει τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι δανειστές τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους.
(Διαβάστε την ανάρτησή μας στην οποία αποκαλύπτεται ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές, στην χώρα μας θα εγκατασταθούν 20 ξένοι «δερβέναγες»  και θα καθορίζουν τα πάντα. Με επικεφαλής τον Ολλανδό Μάαρτεν Φερβέι αυτή η ομάδα θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας).

Αυτή είναι όμως η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη η πιο ουσιαστική είναι τι στάση θα κρατήσει το εργατικό και επαναστατικό κίνημα όταν θα πέσει η αυλαία των εκλογών, θα αιματοδοτηθεί το αστικό σύστημα και με φρέσκια «λαϊκή εντολή» θα εξαπολύσει νέα βάρβαρη, ταξική επίθεση, στα λαϊκά στρώματα και στον κόσμο της δουλειάς.

Αρνούνται το δικαίωμα αντίστασης στη βία, με βία, τη στιγμή μάλιστα που στο βαθμό που αντιδραστικοποιείται το κεφαλαιοκρατικό σύστημα και κατ’ επέκταση περιορίζεται η συναίνεση προς αυτό, είναι βέβαιο ότι θα προσφεύγει όλο και περισσότερο στη βία και θα αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του ως επί της ουσίας δικτατορίας της αστικής τάξης.

Μ.Μπρεχτ 
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_448.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου