'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

"Συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες"

Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 | 3:03 μ.μ.

Του Γιώργου Αλεξάτου

Αλέξης Τσίπρας: «Πρέπει να αποκτήσουμε μια νέα σχέση με την κοινωνία που μας στηρίζει, με το στίγμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένοι από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες».

Όταν "συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες" χαρακτηρίζονται η επιμονή στην υπεράσπιση των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων και η αντίθεση στη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής καταστροφής.

Πρόκειται για τον τυπικό εκείνο λόγο της Νέας Εποχής της άγριας επέλασης του νεοφιλελευθερισμού, που βάφτισε "εκσυγχρονισμό" την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και την αναίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων, "επανάσταση" την παραχώρηση του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, "μεταρρύθμιση" τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, "ανατροπή" την ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, "εθνικό επίτευγμα" τη λεηλάτηση των κρατικών ταμείων από τους μεγαλοεργολάβους κ.λπ. κ.λπ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου