'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Νέα Υόρκη

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τα Κοινοβούλια δεν μπορεί να υποβαθμίζονται σε απλές σφραγίδες που επικυρώνουν νόμους τους οποίους έχουν απορρίψει οι λαοί, νόμους οι οποίοι καταστρέφουν την κοινωνία και τις επόμενες γενιές»
Η Πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε αντιπροσωπείες άλλων χωρών και στην Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Δημόσιο Χρέος

Την εκβιαστική στάση των δανειστών προς την Ελλάδα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την παραβίαση Κοινοβουλευτικής λειτουργίας και το θέμα του ελληνικού δημοσίου χρέους έθεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Πρόεδρων Κοινοβουλίων.

Η 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων συγκαλείται  στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Οι εργασίες της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών το τριήμερο 31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Μιλώντας από το βήμα της Διάσκεψης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους ομολόγους της να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και στην οποία σήμερα το δημοκρατικό πολίτευμα παραβιάζεται κατάφωρα.


 
«Η Ελλάδα και ο λαός της, θυματοποιήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια από πολιτικές που είχαν δήθεν στόχο να προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για την υπερχρέωση της χώρας και διέξοδο από την οικονομική κρίση», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές κατέληξαν σε κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικών δικαιωμάτων, θεμελιωδών ελευθεριών και καθεαυτού του κράτους δικαίου. «Αυτά που παρουσιάστηκαν ως δανειακές συμβάσεις “διάσωσης” είχαν ως αποτέλεσμα τη δυστυχία, την εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστό ρεκόρ (72% στις νέες γυναίκες και 60% στους νέους άνδρες), οδήγησαν στη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, σε έκρηξη των αυτοκτονιών, στην περιθωριοποίηση των νέων, των ηλικιωμένων, των αδυνάμων, των φτωχών, των μεταναστών, των προσφύγων, με τα μισά παιδιά της χώρας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, που τεκμηριώνεται στις εκθέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις συνέπειες του δημοσίου χρέους στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και σε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων και πορισμάτων».
 
  Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ειδική αναφορά στο Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο, καθώς έχει δημιουργηθεί και διογκωθεί μέσα από διαδικασίες που παραβίασαν βάναυσα το συνταγματικό δίκαιο, τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, αλλά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες κατοχυρωμένες από το διεθνές δίκαιο. «Το πόρισμα κατέληξε επίσης ότι οι πιστωτές ενεργούσαν κακόπιστα, διότι γνώριζαν ότι επιβάρυναν τη χώρα με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, με στόχο τη διάσωση των γερμανικών, των γαλλικών καθώς και των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι οι δανειστές αγνόησαν τόσο τη λαϊκή εντολή του ελληνικού λαού της 25 Ιανουαρίου 2015 για κατάργηση των κοινωνιοκτόνων μέτρων λιτότητας, όσο και το 62% του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.



Αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, υπογράμμισε ότι αποτελούν «εφιάλτη και ντροπή για κάθε δημοκρατική συνείδηση». Νομοσχέδιο άνω των 100 σελίδων ψηφίστηκε με ένα άρθρο στις 15 Ιουλίου σε μια διαδικασία που διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες, νομοσχέδιο 1000 σελίδων ψηφίστηκε με τρία άρθρα στις 22 Ιουλίου 2015 σε μια διαδικασία που διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες και ένας νόμος περίπου 400 σελίδων ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 σε 24 ώρες. «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθέτησε τρεις φορές υπό  καθεστώς εκβιασμού και εξαναγκασμού», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας πως «όταν μία μεγάλη μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Βουλής αρνήθηκαν να ψηφίσουν τέτοια νομοθετήματα, η Βουλή διαλύθηκε απροειδοποίητα προκειμένου να εξασφαλιστεί μία πιο “σταθερή πλειοψηφία” που θα εφαρμόσει τα μέτρα που ο λαός καταψήφισε».


 34
Η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε πως το δημόσιο χρέος χρησιμοποιείται σε βάρος του Ελληνικού λαού, τραυματίζοντας τη Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία αποτελεί υπέρτατη αξία και τα Κοινοβούλια δεν μπορεί να υποβαθμίζονται σε απλές σφραγίδες που επικυρώνουν νόμους τους οποίους έχουν απορρίψει οι λαοί, νόμους οι οποίοι καταστρέφουν την κοινωνία και τις επόμενες γενιές».

 56


Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κ. Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε επαφές με Αντιπροσωπείες άλλων χωρών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου κ. Laura Boldrini, τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Αργενιτνής στον ΟΗΕ κα. Maria Christina Perceval και την Αποστολή της Αργεντινής, τον Επιτετραμμένο του Ισημερινού κ. Agustin Fornell, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας κ. Einar K. Gudfinnson, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Βολιβίας στον ΟΗΕ κ. Sacha Sergio Llorentty, τον επόμενο Πρόεδρο της 70ης Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, Mogens Lykketoft και τον ελληνικής καταγωγής Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Leo Housakos. Στις συναντήσεις αυτές, συζητήθηκε το θέμα του χρέους και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου παρέδωσε το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.


Δείτε το Βίντεο




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/09/2015 - 23:36 
http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/36175-to-ellhniko-dhmosio-chreos-sto-epikentro-ths-epishmhs-episkepshs-ths-zwhs-kwnstantopoyloy-sth-nea-yorkh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου