'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Bloomberg: Γιατί η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν επάνοδο του Τσίπρα.

Από askordoulakos , Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:49 π.μ.













Πηγή: huffingtonpost.gr

 Την επάνοδο του, μέχρι πρότινος θεωρούμενου ως «αντάρτη», Αλέξη Τσίπρα, στη θέση του πρωθυπουργού επιθυμούν το Βερολίνο και το Παρίσι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg (Rebel to Reliable: Germany, France Favor Tsipras Return): Όπως αναφέρεται, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις δύο πρωτεύουσες υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, μετά από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.
«Έχοντας φέρει τον Τσίπρα στο ευρωπαϊκό “ρεύμα”, τον βλέπουν ως τον πιο ικανό να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», επισημαίνουν οι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν, αποτελεί το καλύτερο «στοίχημα» για την εξασφάλιση σταθερότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η έκβαση των εκλογών, σε συνάντηση με φοιτητές στη Βέρνη- υπογραμμίζοντας ότι ο Τσίπρας έχει επανειλημμένα δεσμευτεί για την πραγματοποίησή του.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «πολιτική μεταμόρφωση» του Αλέξη Τσίπρα που επέτρεψε στην Ελλάδα να λάβει επιπλέον βοήθεια- ωστόσο, η ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε εκλογές.
Η Μέρκελ ρώτησε τον Τσίπρα εάν θα ήταν σε θέση να περάσει τα μέτρα στα θερινά τμήματα της Βουλής, παρακάμπτοντας τους «αντάρτες», ωστόσο ο ίδιος είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με αξιωματούχο που έχει γνώση επί της στάσης της καγκελαρίου. Ωστόσο, λόγω της απώλειας του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, η γερμανική κυβέρνηση προβληματίζεται ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του.
Σε κάθε περίπτωση, εάν ο Τσίπρας κερδίσει, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός ώστε να μπορέσει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο Τζενς Σπαν του CDU, συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η στήριξη αυτή προς τον Τσίπρα αποτελεί σημαντική στροφή, δεδομένων των πρώτων έντονων μηνών μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ωστόσο, η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν δημόσια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προέρχεται από διαφορετικό σημείο του πολιτικού φάσματος σε σχέση με τους σοσιαλιστές του Ολάντ και τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Εκπρόσωποι του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου τόνισαν ότι επαφίεται στον ελληνικό λαό να επιλέξει τους ηγέτες του, σε ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη που θα επιθυμούσαν στην Ελλάδα.






Σημειώνεται πάντως ότι Γάλλος αξιωματούχος επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα πως δεν έχει δεσμούς με τα συμφέροντα στην Ελλάδα, και μπορεί να φέρει συναίνεση η οποία θα του επέτρεπε να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος σε ομιλία του τον Ιούλιο τον χαρακτήρισε θαρραλέο, καθώς εξελέγη με ένα πολύ αριστερό κόμμα και κατέληξε να αναλαμβάνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι πολύ δύσκολες. 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/bloomberg.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου