ΑΙΣΧΟΣ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΔΗΛΩΣΕ "ΑΠΟΧΗ" ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΟΤΙ "ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ"


Κατά τη χθεσινή  υπερψήφιση  απο την συντριπτική πλειοψηφία  της γενικής συνέλευσης  του ΟΗΕ  της  πρότασης  να  αναρτηθεί  δίπλα  στις  άλλες  και η σημαία  της Παλαιστίνης η  ελληνική  αντιπροσωπεία  ΑΠΕΙΧΕ  της  ψηφοφορίας!!!

Αν αυτή  η πράξη καταδεικνύει  την δουλικότητα  της ελληνικής κυβέρνησης  στο ευρωατλαντικό ιερατείο  και το Ισραήλ ,την  περιφρόνησή της στο παλαιστινιακό  ολοκαύτωμα και  σε κάθε  πανανθρώπινη αρχή  δικαίου , τότε  η  αποχή της  απο  την άλλη τεράστιας  σημασίας  για την πατρίδα μας ψηφοφορία  της  συνέλευσης  του ΟΗΕ  για το πως  θα πρέπει να αναδιαρθρώνεται το δημόσιο χρέος  μιας  χώρας, επισφραγίζει  με κατάμαυρο μελάνι τον δωσιλογικό και προδοτικό της χαρακτήρα.

Σκληρός ο χαρακτηρισμός  αλλά  εξ ίσου σκληρή και η πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που αποτυπώνεται τόσο στις  350 σελίδες  του τρίτου μνημονίου όσο και στην χθσινοβραδυνή  άρνηση της ελληνικής αντιπροσωπείας  να  συμμετάσχει  σε  μια  ψηφοφορία  που  αφορούσε  άμεσα   την χώρα μας.

Ας δούμε  αναλυτικά  τι συνέβη :


Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος



Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 23:54 UPD:11/09/2015 00:00

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της»  αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία συμφωνία υπέρ της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης» σχολίασε η Αργεντινή. 

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες καταψήφισαν το ψήφισμα, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά.


Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Ενότητα κατήγγειλε , ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να απέχει της ψηφοφορίας, μη στηρίζοντας το ψήφισμα.


Πηγή: Reuters
 (ενημέρωση απο άρθρο της  Ναυτεμπορικής)
ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 http://www.ertopen.com/news/ellada/item/36276-aischos-h-ellhnikh-antiproswpeia-ston-ohe-dhlwse-apochh-sthn-yperpshfish-ths-protashs-oti-ena-anexarthto-kratos-echei-to-dikaiwma-na-charassei-thn-makrooikonomikh-toy-politikh-symperilambanomenhs-kai-ths-anadiarthrwshs-toy-chreoys-toy