'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΔΑ ΜΑΣ

Πείτε τα εσείς που τα λέτε σαν σπουδαγμένος και γνήσιος αριστερός, διότι όταν σας κράζουμε εμείς μας ρίχνουν το blog και ξαναρχίζουμε από τα μπετά. Πείτε, μη ντρέπεστε: ««Η οικονομία για να περπατήσει χρειάζεται κάποια σοκ. Χρειάζεται να γίνουν τα αυτονόητα και να φύγουν κάποια φοβικά σύνδρομα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β” Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο της 80ης ΔΕΘ. «Το γεγονός ότι τα αυτονόητα δεν έγιναν στον χρόνο που έπρεπε και υπήρχαν κάποια φοβικά σύνδρομα στους κυβερνώντες παλαιότερα, αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, ο οποίος μπορεί να μην τα αμφισβητήσει. Το ζητούμενο είναι, μέσω της απαλλαγής αυτών των συνδρόμων που μας διέκριναν, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανατροπή στην οικονομία».
Πείτε τα κύριε Μάρδα να μην τα λέμε εμείς. Όσα φοβήθηκε να κάνει η Δεξιά του Μητσοτάκη και του Σημίτη για να μην τους πουν καραδεξιούς, θα τα κάνει η «Αριστερά» του Τσίπρα. Και σοκ κάντε και ειδικές οικονομικές ζώνες δημιουργείστε και εργασιακά δικαιώματα καταργείστε και μισθούς μηδενίστε, αρκεί να ξαναπερπατήσει η οικονομία. Δεν υπάρχει λόγος για «φοβικά σύνδρομα». Τι μαλακίες είναι αυτές; Εδώ έχουμε αριστερό μνημόνιο, τα προσχήματα μας μάραναν;
Εγώ απλώς φοβάμαι αυτό το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα το εφαρμόσει για να μειώσει, όπως λέει, τις επιπτώσεις του μνημονίου. Ξέρετε, όπως ο Κουρουμπλής ελάφρυνε από το 5ευρω όσους πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Καταργήθηκε το 5ευρω, αλλά σχεδόν αμέσως μετά ψηφίστηκε η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στις συντάξεις από 4% στο 6%. Το αποτέλεσμα ήταν δικαιούχος με κύρια σύνταξη 486 ευρώ να χάνει 9,72 ευρώ το μήνα, ενώ η απώλεια αυτή θα υπολογιστεί αναδρομικά για τις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και θα αφαιρεθεί τον επόμενο μήνα. Έτσι ο συνταξιούχος θα έχει συνολική μείωση κατά 29,16 ευρώ και θα πληρωθεί 437,40 ευρώ. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου θα έχει κράτηση 9,72 ευρώ και σύνταξη 456,84 ευρώ.
Δηλαδή, ο συνταξιούχος γλίτωσε τα 5 ευρώ για πιθανή επίσκεψη σε νοσοκομείο, αλλά θα του κρατάνε υποχρεωτικά από τη σύνταξη 9,72 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 2 επισκέψεις με 5ευρω σε νοσοκομείο, ενώ τον Οκτώβριο θα πληρώσει 29,16 ευρώ σούμα, άρα 6 επισκέψεις με 5ευρω στο νοσοκομείο. Εν ολίγοις, ο συνταξιούχος των 486 ευρώ μπορεί να μην πατήσει το πόδι του σε νοσοκομείο από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο, όμως θα του έχουν κρατήσει τα χρήματα για 8 επισκέψεις σε νοσοκομείο επειδή… ο Κουρουμπλής κατήργησε το 5ευρω στα νοσοκομεία και ο Τσίπρας το λέει υπερήφανος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ρε πόσο Ινδιάνοι είστε;

Αν είναι και το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα μειώσει τις επιπτώσεις από το μνημόνιο, να χτιστεί πάνω στη λογική του Κουρουμπλή, αφήστε ρε παιδιά καλύτερα το μνημόνιο. Λιγότερα θα χάσουμε. Αυτά τώρα βέβαια είναι λεπτομέρειες μπροστά στις παπαριές που ακούμε και στα τέρατα που συμβαίνουν αλλά δεν ανοίγει μύτη.
Τρεις άνθρωποι νεκροί από τον εμπρησμό στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί και διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Τι ΕΔΕ ρε; Να το αποτέλεσμα της ΕΔΕ. Θέλετε κι άλλο πόρισμα; Ο Κουρουμπλής υποσχέθηκε πάλι προχτές προκήρυξη 1.000 περίπου προσλήψεων σε νοσοκομεία, ενώ είπε περιχαρής ότι έχει εγκριθεί με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μία δεύτερη δέσμη προσλήψεων για 2.500 γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, στον ευρύτερο χώρο της Υγείας. Εν τω μεταξύ, πάνω από 700 είναι οι κενές θέσεις μόνο στον «Ευαγγελισμό». Με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό οι κενές θέσεις αυξήθηκαν παντού καθώς έγινε το όπου φύγει – φύγει. Και βγαίνει ο άλλος και υπόσχεται 2.500 προσλήψεις για όλη την Ελλάδα και μάλιστα για τον ευρύτερο χώρο της Υγείας». Αστειότητες. Τραγικών αποτελεσμάτων μεν, αστειότητες δε.
Μαλάκα μου, δεν έχουμε καταλάβει ότι σε λίγο τα ασθενοφόρα θα βάλουν ταξίμετρο και θα μαζεύονται 2-3 εγκεφαλικά από την ίδια περιοχή για να μοιραστούν τα έξοδα μεταφοράς. Θα παίρνουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και θα μας λένε «αν βάζεις τη βενζίνη, ερχόμαστε». Το πράγμα έχει διαλυθεί τελείως και από τη μια ο Μεϊμαράκης τολμάει να μιλάει ακόμη αδιαφορώντας που το κωλοκόμμα του μαζί με το γαμωΠΑΣΟΚ μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν κι από την άλλη ο Τσίπρας βγαίνει και μας δουλεύει κανονικά με το μνημόνιο που θα μας βγάλει από τα μνημόνια.
Μιλάνε οι Μεϊμαράκηδες, οι Κουρουμπλήδες και οι Μάρδες ρε γαμώτο που έχουν υπηρετήσει κυβερνήσεις που μας κατέστρεψαν και επιμένουν να θέλουν να μας ξανακαταστρέψουν. Μιλάει ο Τσίπρας και λέει ότι είναι το νέο που θα καταστρέψει το παλιό, λες και τον σύντροφο της Δούρου τον διόρισε το παλιό στην ΕΥΔΑΠ, λες και το παλιό διόρισε Γ.Γ. στο ΥΠΕΞ τον ξάδελφο του Τσίπρα, λες και το παλιό ήταν που έβαλε στην «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» το μισό ΠΑΣΟΚ.
«Σύντροφοι», ειλικρινά εύχομαι όχι μόνο να κερδίσει αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να τις κερδίσει με τεράστιο ποσοστό και να έχει 180 βουλευτές. Να κυβερνήσει χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν. Μόνος του. Χωρίς άλλοθι ότι έριξαν τον Τσίπρα από μέσα, δίχως άλλοθι ότι συμβιβάστηκε ο Τσίπρας γιατί τον πίεζαν κυβερνητικοί εταίροι. Μόνος εντελώς, απελευθερωμένος, να εφαρμόσει την ξεκάθαρη μνημονιακή πολιτική του ώστε να αντιληφθεί μέχρι και ο τελευταίος καλοπροαίρετος ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος και η αποστολή του Αλέξη Τσίπρα.
 http://kartesios.com/2015/09/07/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου