'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Εξέλιξη του Δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ

 
Rate This
Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ








Πρώτον: Όταν οι «σωτήρες» ήρθαν στην κυβέρνηση, το Δεκέμβρη του 2009, το δημόσιο χρέος – έστω και με τα «μαγειρεμένα», σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία – ήταν 298,6 δισ. ευρώ.
Χτες το δημόσιο χρέος είχε φτάσει – αισίως – στα 356,6 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, με όλα όσα έχουν κάνει οι «σωτήρες» (και τα έχουν κάνει ισχυριζόμενοι ότι έτσι… μειώνουν το χρέος),
έχουν, τελικά, αυξήσει το χρέος κατά 58 δισ. ευρώ!
Το έχουν δηλαδή αυξήσει τόσο, ώστε να έχουν ήδη υποθηκεύσει τα συνολικά έσοδα ενός ολόκληρου ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού!
*
Δεύτερον: Το ίδιο το ΔΝΤ – εκ των «σωτήρων» κι αυτό – στην έκθεση του Σεπτεμβρίου, εκτίμησε ότι το χρέος της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι περίπου 20% μεγαλύτερο απ’ ό,τι το ίδιο έλεγε ότι θα είναι, μόλις δυο μήνες πριν, στην έκθεση του Ιούνη…
*
Σημείωση: Είτε με την εκδοχή του Ιουνίου, είτε με την εκδοχή του Σεπτεμβρίου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όπως λέει το ΔΝΤ, θα είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια μεγαλύτερο από 25 έως 60 μονάδες (!) απ’ ό,τι ήταν πριν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα..
εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου