'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΤ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
Στην επιστράτευση κάθε μέσου προβαίνει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ανακόψει το εκπαιδευτικό κίνημα τόσο στο χώρο των ΑΕΙ - ΤΕΙ, όσο και στα σχολεία. 
Σήμερα Πέμπτη (29.9) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με εγκύκλιο του προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών ουσιαστικά ζητά τη σύλληψη και την ποινική δίωξη των οργισμένων μαθητών που δεν έχουν ούτε βιβλία!
Συμφωνα με τον Ι. Τέντε, «Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους τους σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν τις νυκτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου, ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο». 
Απορεί κανείς πως γίνεται τόσα πολλά ψέμματα να χωρέσουν μόνο σε μια παράγραφο: Πρώτον οι καταλήψεις που ήδη φτάνουν τις 500 πανελλαδικά αποφασίζονται δημοκρατικά σε συνελεύσεις και δεύτερον οι όποιες πραγματικά ελάχιστες καταστροφές σημειώνονται στα σχολεία συμβαίνουν σχεδόν πάντοτε από ακροδεξιές οργανώσεις (πχ Χρυσή Αυγή) και πάντοτε στο μεταίχμιο μεταξύ της λήξης  μιας κατάληψης και του ανοίγματος του σχολείου.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην εγκύκλιό του o Ι. Τέντες καλεί τους εισαγγελείς να πιέζουν τους καθηγητές ώστε να καταδίδουν τους μαθητές τους!

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ!


Όπως και να έχει πάντως κανείς ούτε από τους εισαγγελείς ούτε φυσικά από την κυβέρνηση, δεν "βλέπουν" τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων από διευθυντές σχολείων και "αγανακτισμένους" γονείς.
Όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, «Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει»Κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους» γονείς, οι οποίοι μάλιστα «συνεργάζονται» σε βάρος των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, κατήγγειλε την Πέμπτη το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Μάλιστα, οι καθηγητές θεωρούν (και ορθώς) πως ηθικός αυτουργός των επιθέσεων είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας καθώς, με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011, βαφτίζει "πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση" την καταστολή των μαθητικών αγώνων, καλλιεργεί τον "κοινωνικό αυτοματισμό", το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά. Και ακόμη ονομάζει "δυσλειτουργία" τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ Π ΟΡΕΙΑ!

Στη Θεσσαλονίκη η φοιτητική πορεία δέχθηκε βάναυση και απολύτως απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με σκοπό τη διάλυσή της, ενδεικτικό γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να υποβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς εκτροπής που θα απαγορεύει τις κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας συνολικά.
Παρόλα αυτά η πορεία ανασυγκροτήθηκε γρήγορα και μέχρι την κατάληξή της στο άγαλμα Βενιζέλου πορεύτηκε με δεκάδες "Δ" και "Ζ" στην ουρά της!
Από την λύσσα των ΜΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου