'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν Πληρώνω» ούτε το «χαράτσι» στα ακίνητα

«Δεν Πληρώνω» ούτε το «χαράτσι» στα ακίνηταΞεκίνησε το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων, την εκποίηση όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που έχουν βυθίσει τους μισθωτούς εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανέργους στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση, προχωράει σήμερα στην επιβολή κεφαλικού φόρου και σε χαράτσι στις κατοικίες.

Ενώ δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουμε πληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν και έχει γίνει η παρακράτησή τους από τους μισθούς μας με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έρχεται σήμερα να επιβάλει την πληρωμή πρόσθετης κεφαλικής φορολογίας 3% στα εισοδήματα του 2010, που προφανώς θα πάει όπως πάντα στην ενίσχυση των τραπεζών και στην επιδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
Παράλληλα η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2011 με επίκεντρο την επιβολή νέου διετούς ληστρικού τέλους σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, το οποίο θα ανέλθει μεσοσταθμικά περίπου στα 4 ευρώ ανά τ.μ. και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.
Η νέα φορολογική αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – τρόικας-Ε.Ε. επιβεβαιώνει πως η λεηλασία του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί με ακόμα πιο άγρια και αντιλαϊκά μέτρα που μαθηματικά μας οδηγούν στην πτώχευση και στην καταστροφή.
Η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.
Τώρα είναι η ώρα του λαού. Είναι η ώρα να φύγουν όλοι.
Για την κατάργηση όλων των μνημονίων. Για την απελευθέρωση από την τυραννία του χρέους, του ευρώ του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.
Συντονισμένα και ενωτικά να προχωρήσουμε σε άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια που έχουν επιβληθεί και τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μέσω του νέου φόρου για τα ακίνητα.
Προχωράμε συλλογικά, μέσα από σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις και κάθε άλλη μορφή οργάνωσης, στην άρνηση πληρωμής όλων των φοροληστρικών κεφαλικών φόρων.
Καλούμε τους φορείς του κινήματος που είναι αντίθετοι στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων, να καλύψουν νομικά, κινηματικά και πολιτικά την μαζική πρακτική ανυπακοής στα μέτρα που κατεδαφίζουν τη ζωή του κόσμου της εργασίας.
Με μαζικούς ενωτικούς μαχητικούς αγώνες να οργανώσουμε την αντεπίθεση για να ανατραπεί η σημερινή επικίνδυνη κυβέρνηση Παπανδρέου και κάθε κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας.























ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου