'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκωθείτε!

Ξεσηκωθείτε!Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Τα σχολεία, τα ειδικά σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν λεφτά. Από τους 151 οργανισμούς που έκλεισαν προχτές, η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οργανισμοί Πρόνοιας. Οι νέες συντάξεις θα δίνονται στο 80%. Και οι λαϊκές οικογένειες βιώνουν ήδη την πτώχευση. Τα κυβερνητικά μέτρα έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων, σε τέτοιο σημείο που με δυσκολία πλέον χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες επιβιώνουν και καλύπτουν στοιχειωδώς τις βασικές ανάγκες τους.

Αυτό φαίνεται σε κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών ανθρώπων. Πολλές φορές και με τραγική μορφή και δραματικά αποτελέσματα. Υπάρχουν νοικοκυριά σήμερα, που ζουν χωρίς ρεύμα ή χωρίς νερό. Ολο και πληθαίνουν αυτοί που «κόβουν» από κάπου, για να καταφέρουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Ομως, στενεύουν τα περιθώρια να «κόψουν» από κάτι. Για όλα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να κόψουν από τα τρόφιμα, το σχολείο του παιδιού, την επίσκεψη στο νοσοκομείο, την ιατρική εξέταση, τα φάρμακα, το νοίκι, το στεγαστικό δάνειο; Την ίδια στιγμή, οι μισθοί έχουν μειωθεί, οι θέσεις εργασίας είναι «ελαστικές» και προσωρινές. Η ανεργία στα ύψη. Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων έχουν οδηγήσει σε επέκταση της πείνας. Την ίδια στιγμή, ένας συνταξιούχος περνάει μήνες και χρόνο απλήρωτος μέχρι να βγει η σύνταξή του. Η κλιμακούμενη φοροεπιδρομή χτυπάει βίαια την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.
Η πτώχευση του λαού έχει δραματικές εκφάνσεις. Ανατριχιαστική είναι η περίπτωση που αποκάλυψε χτες ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» για τους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Πάτρας, που με 1,5 κιλό ψάρι ή κιμά πρέπει να ταϊστούν 75 παιδιά! Μείωσαν τα δωρεάν τρόφιμα ακόμα και σε τυφλούς μαθητές του ΚΕΑΤ Καλλιθέας, την ώρα που, ήδη, οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Με τη συγχώνευση, 46 από τις 94 υποτυπώδεις δομές Πρόνοιας, άτομα με αναπηρία θα μείνουν χωρίς φροντίδα και θεραπεία, θα σηκώνουν όλο το βάρος οι οικογένειές τους. Τα σχολεία άνοιξαν και δεν έχουν βιβλία. Δεν θα έχουν ούτε πετρέλαιο το χειμώνα αν δεν πληρώσουν οι γονείς, «στον αέρα» είναι η μετακίνηση μαθητών της υπαίθρου στο σχολείο τους. Για τους μαθητές των ειδικών σχολείων η κυβέρνηση ανέθεσε τη μεταφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ταυτόχρονα, πολλά ειδικά σχολεία έμειναν κλειστά φέτος.
Όταν μια κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να κόψει όλα τα παραπάνω, δε θα σταματήσει πουθενά. Ο εκβιασμός, η απειλή της «πτώχευσης» θα επιστρατεύεται συνεχώς, για να σκύψει κι άλλο ο λαός. Κι αυτό γιατί η χρεοκοπία του λαού είναι όρος για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, για να χάσουν όσο γίνεται λιγότερο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή η πολιτική πρέπει πρώτα και κύρια να καταδικαστεί στις λαϊκές συνειδήσεις. Δε θα υπάρξει τέλος στην κόλαση, αν ο λαός οργανωμένα δε βάλει ένα τέρμα. Πρέπει να δράσει οργανωμένα στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του και να αρνηθεί να ρουφάνε το αίμα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών. Να παρεμποδίσει τα μέτρα, να τα ακυρώσει στην πράξη και να θέσει τα θεμέλια για ριζικές αλλαγές στην οικονομία.
Ξεσηκωθείτε!
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου