'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αμέτρητο το κόμπλεξ σου φίλε Γερμανέ!

 
1 Votes
Μόλις διάβασα την είδηση και πραγματικά δεν άντεξαν τα νεύρα μου. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν ήμουν εθνικόφρων, αλλά δεν ανέχομαι να ειρωνεύονται την πατρίδα μου.
Μόνο ένας άνθρωπος χαμηλού πνευματικού επιπέδου θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια καμπάνια. Διάβαστε παρακάτω…
«Η γερμανική εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, Sixt, καταγγέλλει ότι δέχτηκε οργισμένες επιστολές και δολοφονικές απειλές για ένα διαφημιστικό της σλόγκαν που αναφερόταν σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
“ Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές,” έλεγε η διαφημιστική καταχώρηση, η οποία εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες σε πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
“ Το προσωπικό μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, για να μην πούμε για διάφορες ύβρεις περί Ναζί,” δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής της Sixt, Ερικ Σιξτ.
Ο ίδιος είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της Sixt, κομμένες στα δύο, “ μεταξύ των οποίων και μια από τον (έλληνα) επίτιμο πρόξενο”.
Ο Σιξτ είπε ότι πήρε το μάθημά του –”δεν υπάρχει καμία περίπτωση” να αναμειχθεί με σοβαρά πολιτικά ζητήματα– και πρόσθεσε ότι “ ζήτησε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό.”
Ωστόσο, σχολίασε στη συνέντευξή του, ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι ήρθε η ώρα “ να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη.”
Η κριτική του συμπεριέλαβε και την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, η αντίδραση της οποίας στην κρίση χρέους– όπως είπε ο Σιξτ–ήταν “ απαίσια”. Ο 67χρονος Σιξτ δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει ποιον στόχο επιδιώκει η Μέρκελ».
Λοιπόν θα αντιπαρέλθω όλα αυτά που λέμε εμείς οι Έλληνες για να ανυψώσουμε την εθνική υπερηφάνεια μας περί πολιτισμού και κληρονομιάς κ.λπ.
Θα θεωρήσω, χάρη του λόγου, την Ελλάδα και τους Έλληνες ένα τεράστιο μηδενικό. Εμείς όμως φίλοι μας Γερμανοί ποτέ δεν αιματοκυλήσαμε τον κόσμο. Εμείς φίλοι μας Γερμανοί πότε δεν λεηλατήσαμε τον εθνικό πλούτο  τόσων κρατών. Δεν καταδικάσαμε σε θάνατο μέσω της πείνας χιλιάδες ανθρώπους. Φίλοι μας Γερμανοί εμείς πότε δεν εκτελέσαμε αθώους και γυναικόπαιδα. Εμείς δεν κατηγορηθήκαμε πότε για ολοκαυτώματα…
Εμείς φίλοι μας Γερμανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μέγα Αλέξανδρο, και τους 300 του Λεωνίδα. Εσείς μια ζωή θα ντρέπεστε για τον Χίτλερ και τους στρατηγούς του.
Στην Ελλάδα φίλοι μας Γερμανοί «γεννήθηκε» η Δημοκρατία. Στη δική σας «γεννήθηκε» ο Ναζισμός.
Και αν φίλοι μας Γερμανοί είσαστε υπερήφανοι για το κράτος που έχετε σήμερα, θα σας θυμίσω πως χιλιάδες Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι σας βοήθησαν με την εργασία τους να την ανοικοδομήσετε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν σας άφησε να πεθάνετε για τα εγκλήματά σας κατά της ανθρωπότητας. Και μην μου πείτε ότι τους πληρώσατε για την… εργασία τους, γιατί τα λεφτά ήταν αγγλικά, γαλλικά και αμερικάνικα., μαζί με τα λίγα ελληνικά που κλέψατε επί κατοχής…
Τι δεν είστε όλοι ναζί, δεν κάνατε όλοι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ούτε και εμείς οι Έλληνες είμαστε όλοι κλέφτες και τεμπέληδες όπως μας κατηγορείτε…
Και τέλος ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, και εσείς φίλοι μας Γερμανοί αντί να την προστατεύσετε, κι αυτήν ακόμη την βεβηλώσατε με τα αξιολύπητα πρωτοσέλιδα του έντυπων Μέσων σας!
Το απύθμενο ελληνικό χρέος φίλοι μας, δεν συγκρίνεται με το αμέτρητο γερμανικό κόμπλεξ σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου