'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανικό "Plan B" για διάσωση Ελλάδας -Πώς το χρέος θα μειωθεί στο 88% του ΑΕΠ


Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011
images22
Την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρία, με έδρα το Λουξεμβούργο, και τη σταδιακή πώλησή τους με στόχο τη μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ περιλαμβάνει μυστικό "plan B" της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας με την κωδική ονομασία "Εureca". 
Με βάση το σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται -σύμφωνα με τη γαλλική "La Tribune"- οι στενοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Ά. Μέρκελ με επικεφαλής τον κ. Martin Wittig, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Roland Berger, η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσειπεριουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.

Στα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες,ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Το σχέδιο κάνει λόγο για εξαγορά της εταιρίας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 125 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα 125 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF, μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από σημερινά επίπεδα στο 145%, χωρίς να απαιτηθεί "κούρεμα".
Με τη μείωση του χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, ενώ αναμένεται να επανακτήσει επενδυτική αξιολόγηση ("Α" ή "Α+") βραχυπρόθεσμα, σημειώνεται σχετικά.

Η εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Roland Berger εκτιμα ότι αυτό θα αποφέρει αμέσως περί τα 40 - 60 δισ. ευρώ.



Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης θα έχουν θετική επίδραση 8% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία, κάτι που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 5%, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών εσόδων ύψους 4% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, θα μειωθεί περισσότερο από 50% το βάρος των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, χάρη στη μείωση του χρέους και στη βελτίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Όλα τα ανωτέρω θα δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα να επαναγοράζει χρέος ύψους 1% του ΑΕΠ ετησίως, κάτι που θα οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδα κάτω του 60% έως το 2018, εκπληρώνοντας έτσι τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ. 

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025 και, σε περίπτωση όπου υπάρξει υπεραξία, θα αποδοθεί στην Ελλάδα αφαιρουμένων των τόκων. Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δισ. ευρώ έως το 2025. Οι αναλυτές της Roland Berger εκτιμούν ότι και σε αυτήν την περίπτωση το χρέος θα υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ.

Ο σχεδιασμός αυτός θα αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους που ποντάρουν σε χρεοκοπίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω των CDSs, οδηγώντας σε κατάρρευση των spreads των αδύναμων κρίκων της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, η ιδιωτικοποίηση κατά 100% του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θα οδηγήσει και σεεξάλειψη της διαφθοράς, ενθαρρύνοντας έτσι τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Μία ακόμη θετική συνέπεια του σχεδίου είναι ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές τράπεζες θα αυξηθεί κατά 30 δισ. ευρώ, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος και μειώνοντας το ρίσκο ενεχύρων της ΕΚΤ κατά 95%, και θα τεθεί τέρμα στην κρίση ρευστότητας της Ελλάδας.

Σχόλιο :

Βαγγέλης Μουρίκης28 Σεπτέμβριος

Κοίτα τι σκαρφίζονται αυτοί που μας χρωστάνε για να μας πάρουν και τα σώβρακα !!!!!!!!!!! Αυτη η χυδαία ράτσα οι γερμανοί , ξανάρχονται, αδέλφια.... Οταν ''εξελέγη'' αυτό το ΓΑΠ επρεπε να το φανταστούμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου