'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Δεν μπορούν να εισπράξουν το χαράτσι και είναι αδύνατη η μαζική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος

«Θα χρειαζόταν στρατός εισαγγελέων και ΜΑΤ για να κοπεί μαζικά το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ για την είσπραξη του τέλους ακινήτων, εκτιμώντας ότι το μέτρο ξεπερνά τις λειτουργικές δυνατότητες της εταιρείας

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μετά την απειλή να σαμποτάρουν το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, υποστηρίζουν ότι η μηχανογράφηση της ΔΕΚΟ θα τελειώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών το… Φεβρουάριο.
Το σύστημα μηχανογράφησης της ΔΕΗ θα χρειαστεί πέντε μήνες, προκειμένου να υλοποιήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών στους πολίτες, προκειμένου να πληρώσουν το έκτακτο «χαράτσι» για τα ακίνητα που διαθέτουν, εκτιμά η ΓΕΝΟΠ.
Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει επίσης ότι η περίληψη του τέλους για τα ακίνητα στους ……..
λογαριασμούς της ΔΕΗ, υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, καταργεί στην πράξη τις ρυθμίσεις χρεών από πελάτες με διακανονισμό, δόσεις, κτλ.
«Δεν προλαβαίνει» η μηχανογράφηση
Καθημερινά η ΔΕΗ μπορεί να στείλει ως 190.000 λογαριασμούς, κατά συνέπεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 40 εργάσιμες ημέρες ή περίπου 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί η αποστολή (και στο αισιόδοξο σενάριο η είσπραξη) της πρώτης δόσης του έκτακτου τέλους, υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές.
Θα πρέπει να ακολουθήσει αντίστοιχο διάστημα άλλων 2,5 μηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δεύτερη δόση, μεταθέτοντας την πλήρη είσπραξη τουλάχιστον για τα τέλη Φεβρουαρίου.
Αντίστοιχη θα είναι η διαδικασία και το 2012 για τις τέσσερις δόσεις, κατά συνέπεια η είσπραξη του τέλους θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013, τονίζεται.
Αδύνατη η μαζική διακοπή ηλεκτροδότησης
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μία αλλαγή τακτικής, μετά τις πρώτες απειλές για σαμποτάζ στη διαδικασία, μέσω άρνησης είσπραξης ή διακοπής της παροχής ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν.
Η ΓΕΝΟΠ περιορίζεται να αναφέρει ότι δεν είναι εφικτό να κοπεί το ρεύμα σε ευρεία κλίμακα, καθώς «σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ.».
Σε περίπτωση που καταναλωτές αρνηθούν να ανοίξουν στα συνεργεία της ΔΕΗ «θα χρειασθούν στρατιές εισαγγελέων και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ», προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου