'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς χαρίζει το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014
Διαβάστε στο UNFOLLOW 27 που κυκλοφορεί: «Ο Σαμαράς χαρίζει το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν με συνοπτικές διαδικασίες και έναντι εξευτελιστικού τιμήματος την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με υποψήφιους αγοραστές τη βρετανική εταιρεία London & Regional Properties, την ισραηλινή Elbit και τη Lamda Development, που ανήκει στον Όμιλο Λάτση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σκανδαλώδη εκποίηση του Ελληνικού έχει ξεκινήσει κι απομένει πλέον μια πράξη του υπουργικού συμβουλίου που θα κυρώνει τη σύμβαση πώλησης».
ΣαμαράςΣύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2014, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές. Στη συνέχεια, η σύμβαση θα πάει στη Βουλή για να γίνει νόμος του κράτους με την ψήφο των βουλευτών των (συν)εταίρων και ένας από τους μεγαλύτερους ελεύθερους χώρους της νότιας Ευρώπης θα ξεπουληθεί με περίπου 80 ευρώ τι τετραγωνικό μέτρο.
«ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας λόγω άμεσης ανάγκης αποπληρωμής δανείου, οικόπεδο 6.240 στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλεως, με μέτωπο στη θάλασσα, μεγάλο συντελεστή δόμησης, ιδιόκτητη παραλία και βοηθητικές εγκαταστάσεις». Εντάξει, δεν υπάρχουν κυβερνητικές αγγελίες. Αν όμως υπήρχαν, το παραπάνω θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το κείμενο της αγγελίας για την εκποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. (…)

Η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά το τελικό σχέδιο εκποίησης του Ελληνικού, που θα μετατρέψει τον τεράστιο ελεύθερο χώρο σε μια τσιμεντούπολη και θα αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολεοδόμων, θα χτιστεί μια πόλη 30-40 χιλιάδων κατοίκων στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον και τους πολίτες.»
Στο UNFOLLOW 27 που κυκλοφορεί, αποκαλύπτουμε:
Πώς από το 2011 οι κυβερνητικοί (συν)εταίροι δρομολογούν το ξεπούλημα του Ελληνικού;
Τι προβλέπει για την τσιμεντοποίηση της έκτασης το «τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού», που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ στις 20 Ιανουαρίου 2014;
Πώς ο περιβόητος διαγωνισμός ενδέχεται τελικά να καταλήξει σε ανάθεση;
Ποια άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα αναμένουν διακαώς την πώληση του Ελληνικού;
Γιατί απαίτησε ο πρωθυπουργός να συμπεριληφεί στην σύμβαση πώλησης και η κατασκευή Καζίνο;
Πόσο θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο η «ιδιωτική» επένδυση;
Μπορεί το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει ρήτρες καθυστέρησης αν ο εργολάβος διαπράττει παρανομίες;
Κι όμως, στην Ελλάδα του success story, κι αυτό μπορεί να συμβεί!
Στο UNFOLLOW 27 αποκαλύπτουμε πώς μια έκταση 6.240 στρεμμάτων, με αντικειμενική αξία άνω των 20 δις ευρώ, θα πουληθεί για λιγότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το δημόσιο θα κληθεί να επιβαρυνθεί το λιγότερο 2,5 εκ. ευρώ για να προχωρήσουν τα σχέδια των «επενδυτών».
Διαβάστε στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί «Ο Σαμαράς χαρίζει το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
 http://unfollow.com.gr/print/from-issue/10823-elliniko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου