'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

"Επεκτείνουν" τον έλεγχο πόθεν έσχες για να καλύψουν υπουργό


Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη από το koutipandoras.gr ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο πόθεν έσχες υπουργού της κυβέρνησης, αφού άρον άρον ψηφίστηκε τροπολογία που εμποδίζει τον έλεγχο του Πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 ως σήμερα. Η προσπάθεια βρήκε απέναντι εκτός από την αντιπολίτευση και τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος επί μέρες αποκαλεί προσπάθεια συγκάλυψης, την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην τηρήσει όσα έχει ψηφίσει στη Βουλή το 2011 για τον έλεγχο του αναδρομικού πόθεν έσχες και να προσωρήσει σε ακύρωση του ελέγχου με διάφορα προσχήματα.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ήταν αυτός που είχε προτείνει τον νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974,ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα.Τα αποτελέσματα του ελέγχου έπρεπε να παραδοθούν αλλά η κυβέρνηση προώθησε τροπολογία που επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς. Η μεθόδευση αυτή έγινε γιατί ο αναδρομικός έλεγχος καίει υπουργό της κυβέρνησης.
Ο Απ. Κακλαμάνης αμέσως μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, δήλωσε τα εξής:
"Η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του 2009, ψήφισε ομοφώνως την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει 75 βουλευτές για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων από το 1974 μέχρι και το 2012. Καθώς και την αυστηροποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» πολιτικών, εκδοτών, τραπεζιτών, δημάρχων και όλων όσοι υποχρεούνται σ’ αυτόν τον έλεγχο.Δεν απέδωσαν τότε οι παρεμβάσεις όσων δεν επιθυμούσαν τον αποτελεσματικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των ανωτέρω προσώπων.

Έτσι, ο νόμος 4065/2012 εδέησε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, μόλις μια μέρα (9/4/2012) πριν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές του Μαΐου 2012. Λυπάμαι γιατί, 142 βουλευτές, «εκόντες, άκοντες», αποδέχτηκαν μια κυβερνητική τροπολογία που, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, κατατέθηκε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο. Σημειωτέον ότι ούτε ο   αρμόδιος, υποτίθεται,  υπουργός τόλμησε να υποστηρίξει επί τρεις συνεδριάσεις τη νομοθετική αυτή ασχημία.Με την τροπολογία αυτή φαλκιδεύεται ο νόμος 4065/2012, που είχε ομόφωνα ψηφίσει η Βουλή και παραμένει ως τώρα με διάφορα προσχήματα και παρά την επί ένα έτος παράταση της σχετικής προθεσμίας του νόμου  χωρίς οριστική εφαρμογή. Όσοι, όμως, απαξιώνουν με γενικεύσεις τη Βουλή, οφείλουν να αναγνωρίσουν τη στάση όλων των άλλων βουλευτών, πέραν της μειοψηφίας των 142, που καταψήφισαν ή δεν νομιμοποίησαν καν με την παρουσία τους- μεταξύ των οποίων οι πλείστοι των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-  τη συνεχιζόμενη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ούτε τις επιδιώξεις όσων προώθησαν την εν λόγω νομοθετική μεθόδευση".
Το koutipandoras.gr είχε αποκαλύψει (http://www.koutipandoras.gr/article/107635/lavraki-sto-pothen-eshes-voyleyton) πως ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπουργών, είχε εντοπίσει μαύρες τρύπες στις δηλώσεις γνωστού υπουργού. Μετά από την αποκάλυψη, διέρρευσαν δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών ως ασύμφορη οικονομικά και πρότειναν την κατάργησή του. Η επιτροπή για το πόθεν έσχες σταμάτησε να συνεδριάζει και τελικώς προωθήθηκε δύο φορές τροπολογία που με το πρόσχημα της χρονικής επέκτασης του ελέγχου δεν επιτρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να δωθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.
O κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την τροπολογία και ο Σύριζα ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
 http://www.koutipandoras.gr/article/109544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου