'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σταμάτη-σε τη λογική, άλλα έλεγε πριν κι άλλα μετά για την πρόταση μομφής (βίντεο)

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης απάντησε πως η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατάστησε υπεύθυνο για την πιθανή καθυστέρηση καταβολής της επόμενης δόσης από την τρόικα. «Εμείς αποδεχόμαστε αμέσως την πρόκληση γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», είπε χαρακτηριστικώς ο κ. Σταματης. «Σας καταγγέλλω κ. Τσίπρα ότι προσπαθείτε να καθυστερήσετε τη λήψη των χρημάτων. Πείτε λοιπόν στον ελληνικό λαό ότι δεν θα δώσουμε τα 500 εκατομμύρια επειδή εσείς καθυστερείτε την ψήφιση των νόμων», είχε δηλώσει ο κ. Σταμάτης.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια, μάλιστα, είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 του Κανονισμού της Βουλής «όμοια» πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Χωρίς, μάλιστα, να ρωτηθεί το νομικό τμήμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απόντος του πρωθυπουργού, αποφάνθηκε ότι η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση είναι «όμοια» με αυτή που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του 2013, η οποία όμως στρεφόταν κατά της κυβέρνησης συνολικώς κι αφορούσε την ΕΡΤ.
Η σημερινή πρόταση στρέφεται κατά υπουργού και αφορά ζητήματα της οικονομίας.Σύμφωνα με το άρθρο 142 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών». Διαβάστε τον Κανονισμό της Βουλής:

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, κι αφού ο πρωθυπουργεύων Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Σταμάτης έκανε στροφή 360 μοιρών, διαψεύδοντας τον εαυτό του.



 http://www.koutipandoras.gr/article/110384/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου