'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:ΤΣΑΪ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ "ΦΤΥΣΙΜΟ" ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

(Παρ. 7/3/14 - 14:45 - 21:57)
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ έκανε μια επίσκεψη στην Ελλάδα απλώς και μόνο για να φιλοτεχνήσει υποτίθεται ένα "ανθρώπινο" πρόσωπο της Γερμανίας προς τον ελληνικό λαό, μετριάζοντας,αν είναι δυνατόν,τα σφόδρα αντιγερμανικά αισθήματα του ελληνικού λαού που έχουν στόχο το Γερμανικό κατεστημένο.
Αν αυτή ήταν και ήταν,η επιδίωξη του Γερμανού Προέδρου το βέβαιον είναι ότι απέτυχε,παρά το χέρι βοηθείας που του πρόσφερε ο κυρίαρχος πολιτικός κόσμος.
Ο Γ. Γκάουκ παρά το τσαϊ, μοίρασε άφθονες υποκριτικές συγγνώμες,ενώ με κομψότητα έδειξε πλήρη περιφρόνηση στα εύλογα αιτήματα του ελληνικού λαού για αποζημιώσεις και επιστροφή του κατοχικού δανείου. Το τραγικό είναι ότι ο επικεφαλής της νέας Γερμανικής "αποικιοκρατίας" και ενός ιμπεριαλισμού που "πνίγει" τη χώρα και το λαό μας,έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές(!) στην "αποικία" του από το πολιτικό κετεστημένο.Ακόμα πιο τραγικό υπήρξε ότι δεν οργανώθηκαν μαζικές διαμαρτυρίες για την παρουσία του, ούτε υπήρξαν λαϊκές αντιδράσεις,που να δείχνουν έμπρακτα τη βεβαιωμένη απέχθεια του ελληνικού λαού στη Γερμανική Ευρώπη, στη φτωχοποίηση των λαών της,ιδιαίτερα του Νότου και πρώτα απ'όλα της Ελλάδας.
Τέτοιου είδους καταστάσεις είναι,δυστυχώς,θλιβερές τόνιζαν στην Iskra πολιτικοί παρατηρητές. 
Ο Γιόακιμ Γκάουκ, κατά τη χθεσινή (Πέμπτη 6/3) του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέφυγε να τοποθετηθεί για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μέρκελ, εκφράζοντας υποκριτικά την "αλληλεγγύη" του προς τον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια ώρα, η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, επιχειρώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στην πρωτεύουσα.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΓΚΑΟΥΚ ΣΕ ΛΙΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ


Oι Πρόεδροι Ελλάδας και Γερμανίας μετέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής (7/3) στις μαρτυρικές Λιγκιάδες Ιωαννίνων,όπου οι ναζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 92 άτομα, κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Ο Γιοαχίμ Γκάουκ ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημα στο μαρτυρικό χωριό. «Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"» είπε ο γερμανός πρόεδρος. Τόνισε, δε, πως οι νεότερες γενιές των Γερμανών δεν φέρουν ευθύνη για όσα έκαναν οι ναζί.
Η επίσκεψη του γερμανού προέδρου, ο οποίος συνοδεύεται από τον κ. Παπούλια, συνεχίστηκε στα Ιωάννινα, όπου είναι προγραμματισμένη επίσκεψή του την εβραϊκή συναγωγή.
ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ "ΔΑΝΕΙΟ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Κουβέντα, βέβαια, δεν άρθρωσε, επί της ουσίας, για το θέμα του κατοχικού "δανείου" και των γερμανικών επανορθώσεων! Ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε καταρχήν αναρμόδιος και πρόσθεσε: «Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να πάρω θέση διαφορετική από αυτή που έχει η γερμανική κυβέρνηση και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βρω τα κατάλληλα λόγια, για να αναγνωρίσω την ευθύνη των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων έναντι της Ελλάδας».
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ»
Στις εκδηλώσεις στους Λιγκιάδες παρέστη και αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, τα μέλη της οποίας άνοιξαν πανό με τη φράση «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση» γραμμένη στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΑΚΙΜ ΓΚΑΟΥΚ
Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σχολιάζοντας τη στάση Γ. Γκάουκ για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού "δανείου", τόνιζαν στην Iskra ότι συνιστά μείζονα πολιτική και ηθική πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και των θυμάτων της ναζιστικής θυριωδίας.
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως οι ευθύνες βαραίνουν σημαντικά και τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν έχουν διεκδικήσει την καταβολή των εύλογων Γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα μας εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και ουδέποτε διεκδίκησαν το λεγόμενο κατοχικό δάνειο. Ένα μόνον κατ' ευφημισμό "δάνειο", αφού αυτό δόθηκε αναγκαστικά από την Ελλάδα την περίοδο της κατοχής προς τη Γερμανία.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γ. Γκάουκ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές Μανώλη Γλέζο και Νάντια Βαλαβάνη.
Ο Γ. Γκάουκ , δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Ο Α. Τσίπρας, στο ζήτημα αυτό, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Γερμανός Πρόεδρος αποδέχεται την ηθική διάσταση, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει και η ιστορική και υλική (διάσταση) που δεν έχει εκπληρωθεί».
«Μπορεί να μην το έθεσαν οι κυβερνήσεις ποτέ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί. Θα το θέσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το θέλει ο λαός», είπε χαρακτηριστικά.
Απ' την πλευρά του, ο Μ. Γλέζος, πρόσθεσε ότι εξέθεσαν στον Γ. Γκάουκ με επιχειρήματα γιατί η Γερμανία οφείλει να εκπληρώσει αυτό που προσδιόρισε το 1946 η Διεθνής Διάσκεψη στο Παρίσι, όπως το εκπλήρωσε για όλους. «Πώς εξόφλησε την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβία για το αναγκαστικό δάνειο που πήρε και δεν το έπραξε για την Ελλάδα;», ρώτησε ο Μ. Γλέζος.
Όσο για την παρατήρησή του (μόλις ξεκίνησε η σημερινή συνάντηση) ότι περίμενε τον Πρόεδρο Γκάουκ στη Καισαριανή, ο Μ. Γλέζος εξήγησε ότι Γερμανός Πρόεδρος καλώς πηγαίνει στο Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, στα Γιάννενα, αλλά στη Καισαριανή γίνονταν οι εκτελέσεις των ομήρων.
«Φυσικά, του τόνισα επίσης το γεγονός ότι έχουν μια μεθοδικότητα οι Γερμανοί. Έρχονται οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας κάθε δεκαπέντε χρόνια. Αλλά, η τελευταία επίσκεψη, μήπως γίνεται επειδή διαπιστώνουν, διαισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση χάρη στην εμπιστοσύνη που θα δείξει ο ελληνικός λαός. Και για την διαισθαντικότητά του να έρθει εδώ, του έδωσα συγχαρητήρια σήμερα», συμπλήρωσε ο Μ. Γλέζος.
Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου