'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σε γνωρίζω από την κόψη του Μπαλτά-κου την τρομερή



Του Κώστα Βαξεβάνη
Το να είσαι δεξιός,αριστερός,κομμουνιστής είναι θέση και άποψη.Το να είσαι αντιδεξιός,αντιαριστερός,αντικομμουνιστής,είναι μισαλλοδοξία.Ο γραμματέας της κυβέρνησης και προσωπικός φίλος του Σαμαρά,δήλωσε πως γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής.Θεωρώ πως ο "αντικομμουνισμός" είναι το μικρότερο από τα ελατώματα που έχει ο γκρίζος Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος,ανήκει στην κατηγορία εκείνη των δεξιών,ή μάλλον των αντιαριστερών,που καθορίζονται από το μίσος για τον αντίπαλο.Ενοχοποιούν τη διαφορετική θέση και είναι ικανοί να ποινικοποιήσουν την άλλη άποψη αν η κοινωνία συνεχίσει να ανέχεται αυτό που συμβαίνει.
Είναι τραγικό,ο άνθρωπος το οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της κυβέρνησης,να έχει γίνει γνωστός από τις απόψεις που έχει εκφράσει για τον κομμουνισμό,τη συμπάθεια που έχει δείξει για τη Χρυσή Αυγή και την εκ των προτέρων αθώωση του πρωταγωνιστή ενός σκανδάλου που ερευνά η Δικαιοσύνη,του Εφραίμ. “H Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε ποτέ μπορεί κανείς να της προσάψει” δήλωσε σε εκδήλωση ο Τάκης Μπαλτάκος,παρουσία του Εφραίμ.
Χρειάστηκε να πει μόνο μια πρόταση για να γίνει διακριτό πώς ένας πολιτικός και δικηγόρος το επάγγελμα παρουσίασε τόσα πολλά ενοιολογικά,νομικά και αντιδιαλεκτικά λάθη,για να υποστηρίξει ένα σκάνδαλο. Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα (και ας είναι σε εξέλιξη ποινική διαδικασία), για οτιδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να την προσάψει (ακόμη και για ό,τι γίνει στο μέλλον δηλαδή ο κύριος Μπαλτάκος το έχει ξεπλύνει προκαταβολικά).
Ο κύριος Μπαλτάκος έγινε επίσης γνωστός και για τις διαδικασίες που φέρεται να ενεργοποίησε,προκειμένου να προσληφθεί ο γιός του στο Λιμενικό,όπου είχε δώσει εξετάσεις ανεπιτυχώς.
Ο Τάκης Μπαλτάκος όμως φρόντισε να διορίσει και τη σύζυγό στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια στη Βουλη.

Δεν γνωρίζω αν ο αντικομμουνισμός του επεκτείνεται ως τη διάθεσή του να στήσει στην Ελλάδα μια νέα Μακρόνησο όπου θα στεγάζει κομμουνιστές,ομοφυλόφιλους ή μετανάστες (το τρίτο μάλλον το έχει κάνει ήδη) αλλά σίγουρα συναντάει τον αντικομμουνισμό της Χρυσής Αυγής την οποία πρόσφατα θεώρησε καλό σύμμαχο για να συγκυβερνήσει η Ν.Δ προκειμένου να μην καταστραφεί η χώρα.
Και προφανώς ως καταστροφή της χώρας θεωρεί να κυβερνήσουν οι αριστεροί ή οι "άλλοι" γενικώς. Αυτή η μετατροπή του "αντικομμουνισμού",του αντί γενικώς σε πατριωτικό καθήκον,δεν είναι άγνωστο φαινόμενο.
Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς,οι συνεργάτες των Ναζί,οι καταδότες και οι μαυραγορίτες,ντύθηκαν τη στολή του πατριώτη και κυβέρνησαν στην Ελλάδα.Τι ήταν αυτό που έκανε τους ταγματασφαλίτες ξαφνικά πατριώτες;Μα το συμπέρασμα πως αφού ήταν κατά των κομμουνιστών που ήταν αντιπατριώτες,οι ίδιοι ήταν αναμφίβολα πατριώτες.Είχε μικρή σημασία πόσους πραγματικούς πατριώτες είχαν στείλει στο απόσπασμα,πόσους είχαν καταδώσει και πόσους είχαν βασανίσει.Ο αμερικανικός και ο βρετανικός παράγοντας βεβαίως,επειδή ήθελαν συμμάχους κατά του ανατολικού μπλοκ και της πιθανής επικράτησης της αριστεράς στην Ελλάδα,βάφτισαν τον αντικομμουνισμό πατριωτισμό και τον άφησαν να κυβερνά την Ελλάδα.Τους συνέφερε άλλωστε,αφού οι πατριώτες δια της μεθόδου του αντικομμουνισμού,ήταν οι πιο θερμοί οπαδοί της εξάρτησης,αλλά και βολικοί αφού έφτανε απλώς να επεκτείνουν τον “πατριωτισμό” τους ως την προσωπική τους εξυπηρέτηση.
Ο κύριος Μπαλτάκος,συνεχίζει να θεωρεί τον αντικομμουνισμό πατριωτισμό.Ο πατριωτισμός του δεν του απαγορεύει να φροντίσει για την αποκατάσταση του γιού του,με το επιχείρημα φαντάζομαι πως είναι και αυτός καλός πατριώτης άρα χρήσιμος για την Ελλάδα.Σίγουρα πιο χρήσιμος από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί η πολιτική Σαμαρά-Μπαλτάκου.
Μου φαίνεται πως με τη λέξη κομμουνισμός,εννοεί ό,τι δεν περιέχεται στις νοητές αλλά υπαρκτές γραμμές που συνδέουν τη ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. Το ερώτημα είναι αν το κάνει επειδή η ιδεοληψία του και η πολιτική του σκέψη τον τοποθετούν στη δεκαετία του 50,ή επειδή προτάσσοντας τον αντικομμουνισμό κρύβει το έλλειμα πατριωτισμού.Τον λόγο δηλαδή για τον οποίο καταστρέφεται η χώρα από μία κυβέρνηση της οποίας είναι γραμματέας.
 http://www.koutipandoras.gr/article/109720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου