'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Χαίρε, ω χαίρε, αστυνομοκρατούμενη, ελευθεριά!




Με ακροβολισμένους «παρατηρητές» και με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας των επισήμων που θα παρίστανται στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί η επέτειος της επανάστασης για την ελευθερία και τη δημοκρατία του Ελληνικού έθνους.
Υπό το φόβο επεισοδίων πολλοί Δήμοι , αποφάσισαν να μη στήσουν φέτος εξέδρες επισήμων, έτσι, στη Ρόδο , στη Σύρο , στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη , στον Βόλο , στη Χίο , στα Τρίκαλα και στο Δήμο Σαρωνικού όσοι πολιτικοί αποφασίσουν να παραστούν στις παρελάσεις θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους πολίτες.

Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι επιθυμούν να βρεθούν στη παρέλαση θα πρέπει να έχουν πάρει διαπίστευση από τη νομαρχία Αθηνών. «Εμείς δεν ελέγχουμε το ποιοι θα έρθουν, πόσοι θα έρθουν και από ποια ΜΜΕ. Μας ζητήθηκε να βγάλουμε τις διαπιστεύσεις αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουμε άλλες αρμοδιότητες» δήλωσε εκπρόσωπος του Δήμου Αθηνών στο www.koutipandoras.gr.
Εντύπωση όμως προκαλεί και το ότι στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Real fm τόνισε ότι: «Οποίος θεωρεί ότι η παρέλαση είναι “πεδίο αναμέτρησης” αυτό είναι ένα λάθος, είναι μια αντιδημοκρατική ενέργεια και εμείς από τη δική μας την πλευρά, η αστυνομία από τη δική της την πλευρά οφείλει να κάνει καλά τη δουλειά της».
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί όμως και για το ότι τα νεράτζια στο κέντρο της Αθήνας έχουν εξαφανιστεί αφήνοντας να κυκλοφορεί η φήμη ότι οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηνών έχει μπει στη διαδικασία να τα εξαφανίσουν ώστε να μην χρησιμοποιηθούν ως πυρομαχικά κατά των επισήμων. Η επίσημη απάντηση της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο www.koutipandoras.gr, είναι: «Όχι βέβαια! Εμείς μαζεύουμε μόνο όσα είναι πεσμένα στους δρόμους για λόγους καθαριότητας. Ουδέποτε δόθηκε τέτοια εντολή από εμάς». Βεβαίως οι γυμνές νερατζιές στους δρόμους της πρωτεύουσας αφήνουν άλλα να εννοηθούν.
Την αντίδραση όμως των πολιτών έχει προκαλέσει και το ότι στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αναφέρεται ότι προβλέπεται να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία ελεύθεροι σκοπευτές. Η Ελληνική Αστυνομία μιλώντας στο www.koutipandoras.gr δήλωσε « Δεν πρόκειται να τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτηρίων γύρω από τη πλατεία Συντάγματος όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Αυτό που έχουμε σαν οδηγία είναι να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία παρατηρητές».
Φέτος, για πρώτη φορά, οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου προχώρησαν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, , σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος.
Ρυθμίσεις όμως πρόκειται να γίνουν και στη κυκλοφορία. Λόγω της Μαθητικής Παρέλασης στις 24-3-2012, και για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τις 07.00 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:
1. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
2. Λ. Β. Σοφίας , στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
3. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
4. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
5. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
6. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
7. Λ. Συγγρού , στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
9. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Photo:gargalianoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου