'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Μετά το «κούρεμα» άδειασαν τα ταμεία των Πανεπιστημίων της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν να συστηθεί ειδική επιτροπή νομικών για την άμεση αναζήτηση τυχόν αστικών και ποινικών ευθυνών για όσες οικονομικές ζημίες έχουν προκύψει από παρεμβάσεις τρίτων, ενώ θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα.
Οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των Ιδρυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι με την μετατροπή των αποθεματικών των πανεπιστημίων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το PSI, χάθηκαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν σε καταθέσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια μετά το «κούρεμα» από την Τράπεζα της Ελλάδας αποτέλεσε το κύριο σημείο συζήτησης στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, η απόφαση της οποίας έχει ως εξής: .

1. Την επιστροφή στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος των αφαιρεθέντων ποσών τα οποία καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες, υποχρεώσεις και επισφάλειες των Ιδρυμάτων.

2. Την απελευθέρωση από το Υπουργείο Παιδείας των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων για το 2012, όπως αυτοί έχουν εγκριθεί από τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων.
3. Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων ώστε αυτά να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου