'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!



ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η «BAD BANK», ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΤΜΗΜΑ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία διχοτομείται σε «κακή» και σε υγιείς τράπεζα, την ανακεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών και τις υποχρεώσεις των ιδιωτών μετόχων, αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου σε συνεργασία με την τρόικα.
Σήμερα (28/3/2012) γίνεται η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και την τρόικα, όπου αναμένεται να καθοριστούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης που θα απαιτήσει τεράστιους πόρους. Χωριστό κεφάλαιο αποτελεί η περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τη στήριξη της τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τον εν συνεχεία διαχωρισμό της σε «καλή» και «κακή». Η πρώτη θα πωληθεί για την μερική αποζημίωση του Ταμείου ενώ η δεύτερη θα τεθεί σε εκκαθάριση. Αυτό σημαίνει ότι η περιβόητη «στήριξη» των τραπεζών περιλαμβάνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αφού πρώτα «φιλεταριστεί», όπως είναι οι μετοχές της ΑΤΕ που κατέχει το Δημοσίο.
«Δεν θα αποτελούσε έκπληξη το ΤΧΣ να έχει έρθει σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές για την “καλήτράπεζα», ανέφερε τραπεζικό στέλεχος που έχει εικόνα των εξελίξεων. Κατά τις πληροφορίες τα κεφάλαια απαιτούνται για την στήριξη της ΑΤΕ υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ. Η τράπεζα ήταν στο «κόκκινο» από τα stress test του περασμένου Ιουνίου. «Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών αλλά από το υπουργικό συμβούλιο έτσι ώστε να υπάρξει συλλογική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», αναφέρει υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του ΤΧΣ θα κληθεί να προσυπογράψει το υπουργικό συμβούλιο ως την Παρασκευή. 

Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να προασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων των άλλων τραπεζών. Η ανησυχία ανάμεσα στους τραπεζίτες είναι διάχυτη αφού με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για να αποφευχθεί η άμεση κρατικοποίηση, η συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάθε τράπεζας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%. Η κυβέρνηση αναζητεί έναν τρόπο ώστε να μην ζημιωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών (μέσω της απώλειας της διοίκησης των τραπεζών). Ένα ενδεχόμενο είναι, οι τράπεζες να επιστρέψουν σε ορισμένο χρονικό διάστημα (πιθανόν 5 χρόνια) την κρατική βοήθεια και σε αντάλλαγμα οι μεγαλομέτοχοι να διατηρήσουν τη διοίκηση των ιδρυμάτων στα χέρια τους ενώ το δημόσιο να εισπράττει το μέρισμα που του αναλογεί.
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου