'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Siemens: Μια συγνώμη, 90 εκ. ευρώ και κλείσαμε…



Κλείνει οριστικά ο φάκελος της υπόθεσης Siemens με την επικύρωση από την ελληνική βουλή. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει το υπουργείο Οικονομικών, «η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση». Μετά τις δηλώσεις μετανοίας της εταιρίας των σκανδάλων, οριστικοποιήθηκαν και οι διαπραγματεύσεις με το ελληνικό Δημόσιο που κατέληξαν σε συμφωνία και εξωδικαστικό συμβιβασμό με συγκεκριμένους όρους.

Για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο, η Siemens υποχρεούται σε παροχή 80 εκ. ευρώ, αφού συμψηφιστούν οι απαιτήσεις που έχει από δημόσιους φορείς. Εκτός αυτού του ποσού, η γερμανική εταιρία θα δώσει παροχές προς το Ελληνικό Δημόσιο 90 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων που αφορούν πανεπιστημιακά και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα, υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς όπως η ενέργεια, η υγεία, η βιομηχανία και η ανάπτυξη των πόλεων (μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών).
Επίσης, στα πλαίσια της συμφωνίας, αποφασίστηκε να γίνουν επενδύσεις αξίας 100 εκ. ευρώ μέσα στο 2012 στην ελληνική Siemens με σκοπό την υποστήριξη της εταιρίας που απασχολεί σήμερα πάνω από 600 εργαζομένους.
Με τη συμφωνία αυτή όχι μόνο διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου αλλά ουσιαστικά επιτρέπεται και η πρόσβαση της εταιρίας σε δημόσιους διαγωνισμούς που θα διενεργηθούν στο μέλλον, ανοίγοντας το δρόμο για νέες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου