'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Die Welt : Τούρκοι αγοράστε την Ελλάδα



Οι Έλληνες ζητούν από τον «προαιώνιο εχθρό» να τους σώσει. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφερόμενη στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα προς τέρψιν Τούρκων επιχειρηματιών.
Αφορμή στάθηκε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη, αναφορικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα αυτό που για πολύ καιρό κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο, παίρνει σάρκα και οστά. Τι εννοεί; Ότι η αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου θα τερματιστεί όταν «η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, πτωχής και συρρικνούμενης Ελλάδας».
«Τώρα όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν Τούρκους επενδυτές να κάνουν ακριβώς αυτό» αναφέρει η εφημερίδα.
Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις και του επικεφαλή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Πάνου Πρωτοψάλτη. Ο τελευταίος επισκέφθηκε πρόσφατα

την Κωνσταντινούπολη με πολυμελή ελληνική επιχειρηματική αντιπροσωπεία για να πείσει τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και φέρεται να έχει δηλώσει: «Οι τιμές είναι χαμηλές. Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση».
Η προσφορά δεν είναι εντελώς εθελοντική, σημειώνει ο αρθρογράφος της Welt, καθώς, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα λίγο πολύ αναγκάζεται από την Ε.Ε. να πωλήσει κρατική περιουσία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να απομειώσει τα χρέη και ο στόχος της είναι να εισπράξει τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015.
Η συγκεκριμένη αναφορά της γερμανικής εφημερίδας φαίνεται να βασίζεται σε πρόσφατο παρεμφερές δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Hurriyet Daily News, το οποίο, επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Πρωτοψάλτη, υποστηρίζει ότι «πωλείται το 1/3 της Ελλάδας».
Το ΤΑΙΠΕΔ πάντως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές, επισημαίνοντας ότι προφανώς «οι δυσκολίες της μετάφρασης οδήγησαν σε ένα ακούσιο λάθος» τον Τούρκο δημοσιογράφο, ενώ το σωστό είναι ότι η συνολική έκταση της προς πώληση γης είναι περίπου το 3% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας.
Σε κάθε περίπτωση η γερμανική Die Welt σχολιάζει: «Υπάρχει λόγος για την έντονη διαφημιστική καμπάνια των Ελλήνων στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν το ξεπούλημα της χώρας στο εξωτερικό και να κατακυρώσουν την πώληση κρατικής περιουσίας σε ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά αυτές ούτε διαθέτουν χρήματα, ούτε μπορούν να πάρουν δάνεια στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου