'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

H ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Με επιτυχία έγινε  η ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ και στην πόλη της Βέροιας.Οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ απόλαυσαν την ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΟΝΟΙ, μακριά από τον ενοχλητικό λαό και τη μιζέρια του.Και μπορεί ο γονιός που κατέβηκε να καμαρώσει το παιδί του να μη το είδε,το είδαν όμως και το χειροκρότησαν οι ΘΕΣΜΟΙ  :
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ,Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ και ένας ολόκληρος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !!!
 Αυτό θα πει ΤΙΜΗ !!!

  Αλλά και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ σε όλη τη χώρα αυτοί οι ίδιοι την τίμησαν:ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ...
φεύγοντας όμως στη συνέχεια από την πίσω πόρτα...,από κει που έφευγαν πάντα "οι σωτήρες " του έθνους...
  
Εκείνοι όμως που πραγματικά τιμούν τα σύμβολα των αγώνων και της αντίστασης της πατρίδας μας ,  είναι Ο ΚΟΣΜΟΣ που κατέβηκε, αντιλαμβανόμενος τον πραγματικό συμβολισμό της μέρας:  την έναρξη ενός ΑΓΩΝΑ ενάντια στους ξένους και ντόπιους ΔΥΝΑΣΤΕΣ.Ακόμη και εκεινοι που δε φώναζαν συνθήματα,που ίσως ποτέ δε βγήκαν μέχρι τώρα να διαμαρτυρηθούν φανερά , επιδοκίμαζαν τη διαμαρτυρία , συνειδητοποιούσαν το χάσμα ΠΟΛΙΤΗ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ.Αυτό που χρόνια συντελείται με τον περιορισμό της ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ,τώρα το έβλεπαν ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΦΡΑΧΤΗ που τους χώριζε από αυτούς που θα του ξαναζητήσουν την ψήφο του.Αυτούς που καμάρωναν πάνω στο βάθρο-πιο ψηλά από τους υπόλοιπους -δηλώνοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας σήμερα:Αλλαζονεία,επίδειξη δύναμης,θράσος.Αν βέβαια ένιωθαν συμφιλιωμένοι με το λαό, θα ανέβαιναν στο βάθρο τους αλλά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις και χωρίς τον αποκλεισμό των πολιτών.
Κάποιοι δήμαρχοι βέβαια έδειξαν την ευθιξία να μη στήσουν εξέδρα.Να μη προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα.Αυτοί  στο κάτω-κάτω "τίμησαν" έμπρακτα αυτόν τον λαό για τον οποίο αρέσκονται να λένε στις στιγμές  έξαρσης του λαικισμού ότι έχει υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες ,ότι είναι ήρωας και άλλα τέτοια...

  Το σημαντικότερο όμως είναι να αναλύσουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό ως μέσα καταστολής για τη ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ στην εξαθλίωση,στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας,στο ξεπούλημα της δημόσιας γης,στην επίθεση των εισοδημάτων, των συντάξεων,της ιδιωτικής περιουσίας.
 Ας θυμηθούμε μόνο μερικά: Είδαμε έναν πρωθυπουργό ψυχρά να δηλώνει ένα χρόνο πριν πως απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Πιστεύοντας ότι έτσι απλά ενας περήφανος λαός σαν το δικό μας, θα το έπαιρνε απόφαση!
Ύστερα τον είδαμε να έρχεται με στρατό στη Θεσσαλονίκη για να βολτάρει ΜΟΝΟΣ του στη Διεθνή Έκθεση .
Είδαμε αναίσχυντα να συμμαχούν τρια κόμματα της βουλής ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, όσο για να προλάβουν να υπογράψουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Είδαμε χιλιάδες συμπολίτες μας να ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ έξω από το ΝΑΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" προσπαθώντας να εμποδίσουν το έγκλημα της υπογραφής του συμβολαίου θανάτου της πατρίδας μας.
Γίναμε μάρτυρες της εν ψυχρώ επίθεσης που δέχτηκαν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος σε μια ύστατη και ηρωική προσπάθεια να σταματήσουν την επικύρωση των συμβάσεων.

  Επειδή  όμως δε μας έχει μείνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ασκήσουμε πλην της ψήφου μας, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ας μη ξεχάσουμε αυτές τις εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ.Οι αντιδράσεις τους σήμερα έδειχναν σίγουρα το φόβο τους για την οργή του κόσμου,την επίγνωση και τον πανικό για το ατιμώρητο προς το παρόν έγκλημα.Ήταν όμως και μια πρόβα για ό τι μας περιμένει ΑΝ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που προσμένουν:ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ,ΔΙΩΓΜΟΙ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ και άλλα μέσα που εφαρμόζουν όλοι οι οπαδοί της ΑΛΛΟΚΟΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.Κανενα καθεστώς στην ιστορία του κόσμου δεν επέβαλε τόσο σκληρά μέτρα-όσο αυτά που και υφιστάμεθα αλλά κυρίως θα βιώσουμε σύντομα-ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Κι ας σκεφτούμε πόσα από αυτά που πριν λίγο καιρό θεωρούσαμε ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστούν σε μας, τα ζούμε σήμερα! Ας σκεφτούμε κάποια από αυτά που τα υπέγραψαν αλλά δεν τόλμησαν ακόμη να τα εφαρμόσουν ή τα απέσυραν και θα τα ξαναθυμηθούν ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ:
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ,ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑΣ,Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ,Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ(δες ACTA)-εφόσον της τηλεόρασης έγινε προ πολλού-ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΙΑ και άλλα...

Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν και υπήρχαν εξαρχής .Εξάλλου το λένε και οι ίδιοι "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ".Ούτε  επομένως μπορεί να είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η καταδίκη μας.Όλα αυτά τα φοβικά σύνδρομα,την παραίτηση,την απογοήτευση τα δημιούργησε η μονόπλευρη και χειραγωγούμενη πληροφόρηση , που έπνιγε κάθε φωνή διαφορετική,κάθε διαφορετική πρόταση εξόδου από τη στημένη κρίση σε βάρος μας.
 Ένας λαός όμως αποφασισμένος να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του, δε δέχεται δεδομένα.
ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ.


Αυτές οι συνθήκες διαβίωσης περιμένουν εμάς,τα παιδιά μας,τα παιδιά των παιδιών μας...Ας συνελθουμε λοιπόν από το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ κι ας στείλουμε τους δυνάστες εκεί που γράφει και ο Σεφέρης σε ένα συμβολικό του ποίημα-ανάθεμα για τους απανταχού ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ:      
                                     
                                          "...τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
                                          απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
                                           και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο κουρέλι"
                                 
                                           Έτσι  στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
                                            ο Παμφύλιος Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος.
                                        
                                                                                        (Γιώργος Σεφέρης,Επί Ασπαλάθων,31/3/1971)

Μ.Τ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου